Ursache, surpriza de la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnastul român Andrei Ursache este unul dintre numele noi pe care gimnastica masculină românească îl propune pentru marea performanţă.

După ce toată lumea a fost cu ochii pe el la Naţionalele de anul trecut, unde a devenit campion la cal cu mânere, devansându-i pe mult mai experimentaţii Daniel Popescu şi Flavius Koczi, anul acesta, la Internaţionalele de la Ploieşti, care s-au desfăşurat în weekendul ce tocmai a trecut, Andrei a fost foarte aproape de a prinde podiumul la individual compus, având o execuţie foarte bună la sol, primind a doua notă din concurs, 14,600.

Cu toate acestea, bucureşteanul de 21 de ani rămâne la prima lui dragoste, calul cu mânere, probă pentru care şi-a propus câştigarea unei medalii la Universiada din iulie, după ce la Cupa Mondială din Slovenia de anul acesta a obţinut locul cinci. Cuprins în lotul mare de doi ani şi jumătate, Andrei Ursache îl are ca model pe multiplul medaliat Marius Urzică. „Vreau să ajung cel puţin ca el, dacă nu şi mai bun. Am avut ocazia să-l întâlnesc.

E un băiat foarte bun, cu mult bun simţ, dar nu am avut curaj să-i spun că e idolul meu”, mărturiseşte tânărul gimnast, care nu se demoralizează în faţa greutăţilor prin care trece un sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite