„Struţul“ sare iar acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de doi ani de la ultimul concurs în faţa propriului public, Marian Oprea va participa la sfârşitul săptămânii la Internaţionalele României. Constanţa va găzdui pentru prima dată o competiţie de atletism de asemenea anvergură, la care şi-au anunţat prezenţa la start peste 400 de sportivi din România şi străinătate.

21 de luni! Atât a durat pauza în care cel mai bun atlet al României din ultimii ani, triplusaltistul Marian Oprea, a stat în afara competiţiilor din cauza unei intervenţii chirurgicale la genunchi şi a recuperării. La 28 de ani (pe care îi va împlini la 6 iunie), „Struţul" a revenit din nou la groapa cu nisip. S-a întâmplat în urmă cu 10 zile, la Grand Prix-ul din Macedonia, când românul a sărit 16,88 de metri. „O săritură foarte bună pentru el având în vedere starea lui şi condiţiile meteorologice. Mi-a zis că a fost vânt şi a plouat", ne-a zis Doina Anton, antrenoarea sa.

„Mi-e foame de concursuri", povestea la începutul anului atletul, nerăbdător să arate că încă mai are ceva de spus în sportul românesc şi mondial. Liga de Diamant, etapa de la Shanghai, nu l-a vrut la start. Nu avea concursuri în picioare şi deja în cei doi ani cât a lipsit, şi-au făcut apariţia pe tabelă alţii. Şi-a dat seama că trebuie să o ia iar de jos şi să-şi facă din nou un „portofoliu". A cerut să facă cantonament în Grecia pentru a se reface cât mai repede, găsind acolo sprijinul necesar, mai ales din punct de vedere medical. „Avea nevoie mare de această ieşire, mai ales că la începutul sezonului a suferit un dezechilibru mineral", adaugă Doina Anton.

400 de atleţi la start

Marian se va întoarce în ţară în cursul acestei săptămâni pentru a fi prezent la start la Campionatele Internaţionale ale României, care vor avea loc la data de 4 iunie, pe Litoral. „Va sări şi acasă, la Constanţa. Vom vedea acolo exact cum se simte", completează antrenoarea, care nu l-a putut însoţi în cantonament.

Considerată una dintre cele mai vechi competiţii de pe continentul european, ajunsă la cea de-a 55-a ediţie, Campionatele Internaţionale ale României au strâns deja „semnătura" de prezenţă a 400 de atleţi. Astfel, la 4 iunie, cu începere de la ora 18.00, iubitorii sportului vor avea posibilitatea să-i urmărească „live" pe cei mai valoroşi atleţi români ai momentului, alături de sportivi de peste hotare.

Pentru ca întrecerea să fie şi mai atractivă, federaţia de specialitate a stabilit ca ediţia de pe Litoral să reprezinte criteriu de verificare şi selecţie pentru atleţii noştri, în perspectiva Campionatul European pe echipe, Liga I, programat să se desfăşoare în perioada 19- 20 iunie, la Budapesta.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite