„Struţul“ şi-a reluat pregătirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Struţul“ şi-a  reluat pregătirea
„Struţul“ şi-a reluat pregătirea

Operat la genunchiul stâng în octombrie 2008, Marian Oprea n-a putut participa la concursuri anul acesta. La 1 septembrie, el a început antrenamentele la Piteşti. Vicecampionul olimpic de la Atena crede că atleţii din ţara noastră au fost urmăriţi şi de ghinion în ultimul timp.

Confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, multiplul medaliat olimpic, mondial şi european la triplusalt Marian Oprea (27 de ani) a fost nevoit să apeleze la chirurg în octombrie 2008.

Suferită la Turku, în Finlanda, operaţia la genunchiul stâng, inevitabilă - suferea de tendinită paterală sau, altfel spus, de „boala săritărului“ - obligându-l să ia o pauză de un an. Din acest motiv, cel supranumit „Struţul“ nu a putut participa anul acesta nici la Europenele indoor de la Torino, nici la Mondialele în aer liber găzduite de Berlin.

Revine în Bucureşti la sfârşitul lunii

Pe 1 septembrie, Marian Oprea şi-a reluat antrenamentele, la Piteşti, oraşul său natal. „Am reluat pregătirea mai devreme decât de obicei. Înainte începeam prin octombrie, însă acum vin după o pauză foarte lungă. Din punct de vedere al sănătăţii sunt bine. Şi fizic sunt OK pentru că nu am stat degeaba nici până acum. Mă antrenez normal, însă cu atenţie“, a declarat săritorul de triplusalt pentru „Adevărul Sporturi“.

Fostul campion mondial de juniori (2000, Santiago de Chile) îşi doreşte, fireşte, să revină în topul mondial al probei, acolo unde s-a aflat de altfel mai mereu în anii cât a concurat. „Principalul meu obiectiv acum îl reprezintă concursurile de sală. Sper să reintru în lupta pentru medalii la competiţiile majore. Deocamdată mă pregătesc acasă, la Piteşti, însă de săptămâna viitoare voi reveni la Bucureşti“.

Usain Bolt este fenomenal

Dedicat trup şi suflet atletismului, Marian Oprea a urmărit de acasă, din faţa televizorului, Campionatul Mondial de la Berlin. Piteşteanul crede că atletele noastre s-au descurcat bine acolo. „Nicoleta (n.r. Grasu) a luat medalie la disc. Monica (n.r. Stoian) şi Angela (n.r. Moroşanu) au avut rezultate foarte bune. Nu ştiu care a fost obiectivul Federaţiei, însă în contextul actual cred că ne-am prezentat onorabil“, spune marele absent de la Berlin.

Oprea a urmărit cu mare interes proba sa, de triplusalt. Îi este greu să spună ce ar fi făcut el dacă ar fi concurat... „De pe margine e uşor să vorbeşti. În general, rezultatele au fost normale. Poate doar locul 1 a făcut excepţie“. (*) Altfel, impresionat de triplul campion mondial Usain Bolt, românul cuprinde într-un singur enunţ ceea ce ce crede despre jamaican:  „Un fenomen ca el apare o dată la câteva decenii!“.

(*) Proba de triplusalt a fost câştigată de britanicul Phillips Idowu (17,73 m), urmat de portughezul Nelson Evora (17,55 m) şi de cubanezul Alexis Copello (17,36 m). 

image

Vreau să revin la nivelul de altădată. Ştiu că nu va fi deloc simplu. După lunga perioadă de refacere, am început să mă antrenez normal.

image


Marian Oprea
vicecampion olimpic
la triplusalt în 2004


„Fetele au fost dintotdeauna mai bune la noi“

Chestionat asupra faptului că România n-a fost reprezentată de niciun atlet la CM de la Berlin, ceea ce a reprezentat o nedorită premieră, Marian Oprea a încercat să găsească o explicaţie:

„În primul rând, cred că în atletismul românesc fetele au fost dintotdeauna mai bune decât băieţii. Probabil că şi numărul practicantelor acestui sport este mai mare. Pe de altă parte, câţiva atleţi de la noi, printre care mă număr şi eu, au avut ghinionul să se accidenteze în ultima vreme“.

Marian Oprea

Data naşterii: 6 iunie 1982
Locul naşterii: Piteşti (jud. Argeş)
Sport: atletism
Probă: triplusalt
Înălţime: 1,90 m
Greutate: 77 kg

Palmares

Jocuri Olimpice: locul 2 în 2004 (Atena / 17,55 m)
CM de seniori: locul 3 în 2005 (Helsinki / 17,40 m)
CE de seniori: locul 3 în 2006 (Goteborg / 17,18 m)
CE de seniori: indoor: locul 2 în 2002 (Viena / 17,22 m)
CM de juniori: locul 1 în 2000 (Santiago de Chile / 16,41 m)
Cea mai bună performanţă personală: 17,81 m în 2005 (Lausanne)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite