Sandra Izbaşa, între recuperare şi facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reîntoarsă acasă după ce a suferit în Germania o operaţie de reconstituire a tendonului ahilian drept, Sandra Izbaşa încearcă să valorifice timpul învăţând pentru facultate şi pentru carnetul de şofer. Florin şi Roxana Izbaşa, părinţii campioanei noastre olimpice la gimnastică, au învăţat de la medicul german cum să-i facă un masaj special sportivei pentru a-i menţine tonusul muscular.

Când eşti sănătos ai o mie de vise, când eşti bolnav ai doar unul singur...  Sandra Izbaşa, cea mai bună gimnastă română a momentului, înţelege cel mai bine acest mesaj, după ce s-a accidentat în timpul unui antrenament acum câteva săptămâni la picior şi la mână.

În loc de exerciţiile artistice de pregătire pentru Campionatele Mondiale, care vor avea loc săptămâna viitoare şi  la care visa să urce pe podium , ea luptă cu sine, cu corpul său, nerăbdătoare pentru a-şi reveni cât mai repede.

„Simte nevoia să pună călcâiul jos, să grăbească puţin lucrurile, dar nu are voie. I-am şi explicat că e ca un nou născut. E un nou tendon pe care trebuie să-l obişnuieşti, nu să-l forţezi să meargă dintrodată”, explică tatăl gimnastei, Florin Izbaşa.

Cunoscută ca fiind o fire energică, gimnasta noastră se deplasează acum fiind ajutată de un dispozitiv special, creat special pentru ea, care accelerează procesul de recuperare.

„E un fel de cizmă cu toc sub călcâi care scade în înălţime gradat şi care îi permite să treacă de la extensie la flexie. Poate merge singură, fără cârje. Dacă vrea să meargă mai repede trebuie să le folosească”, a explicat părintele, care a adăugat că trebuie să poarte acest dispozitiv timp de 12 săptămâni.

Timp în care va avea timp să se pregătească pentru prima sesiune din viaţa de student, dar şi pentru examenul pentru carnetul de şofer.

Părinţii o ajută cu fizioterapia

De profesie medici, părinţii Sandrei Izbaşa, Florin şi Roxana, o ajută pe gimnastă cu un masaj special de recuperare, învăţat de la specialiştii germani.

„Atât eu cât şi soţia mea am învăţat de la doctorul din Germania cum să îi facem masaj la picior. Este unul special care ajută la menţinerea tonusului musculaturii”, a mai spus tatăl sportivei, care ţine permanent legătură cu cel care a operat-o.

„Îi mai trimit poze din când în când pe mail şi îi descriu cum se mai prezintă situaţia. El ne răspunde şi ne explică la ce să ne aşteptăm. Chiar acum mi-a scris că incizia se vindecă bine. Mai trebuie scoase firele... şi să aşteptăm să se vindece”, a încheiat Florin
Izbaşa.

image

Păstrăm legătura cu doctorul care a operat-o pe Sandra prin e-mail.

image


Florin Izbaşa
tatăl gimnastei
Sandra Izbaşa

Forminte: „Pe Sandra nu o poate înlocui nimeni“

În plină pregătire pentru Campionatele Mondiale de la Londra, lotul feminin de gimnastică se află în grafic. Fără cea mai valoroasă gimnastă a României a momentului, Sandra Izbaşa, dar cu două debutante, Diana Chelaru şi Ana Porgras, şi două gimnaste accidentate, Anamaria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi, delegaţia noastră are emoţii.

„Mergem cu cele patru gimnaste şi sperăm la un rezultat bun. Se simte lipsa Sandrei în lot, la fel cum s-ar simţi lipsa oricărei gimnaste foarte bune. Pe Sandra nu o poate înlocui nimeni; cu ea am fi avut o şansă în plus la câştigarea unei medalii”, spune Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului.

Cât priveşte competiţia mondială, tehnicianul român crede că va conta foarte mult nota primită la execuţie. Şi din acest punct de vedere, la sol, am fi avut prima şansă cu Sandra Izbaşa în echipă. „Lucrurile erau clare şi locul pe podium sigur, doar dacă nu se bătea singură. Acum ne rămâne să vedem ce se va întâmpla...”, a încheiat Forminte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite