S-au întors „alchimiştii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Raluca Haidu şi Cătălina Ponor au luat aurul la Europene pe echipe
Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Raluca Haidu şi Cătălina Ponor au luat aurul la Europene pe echipe

Bellu şi Bitang, colecţionarii de medalii de aur, revin la Olimpiadă ca antrenori ai lotului feminin de gimnastică.

Gimnastica este sportul în care românii au obţinut cele mai multe medalii în întreaga istorie a Jocurilor Olimpice - ocupă primul loc într-un clasament all-time, cu 69 de clasări pe podium (24 de locuri 1). Şi la Londra, aşteptările sunt mari de la lotul condus de Octavian Bellu şi Marian Bitang, „alchimiştii" de la Atena 2004 (patru medalii de aur), reveniţi cu misiunea de a reduce gimnastica românească în topul mondial.

Speranţe la aparate

Primele semne de revigorare au venit în primăvara acestui an, când România a câştigat titlul european pe echipe în faţa Rusiei, iar sportivele noastre au dominat şi întrecerile pe aparate. La Londra, lucrurile vor fi însă mult mai grele, ne avertizează Mariana Bitang: „Aici vin SUA şi China, care sunt cu siguranţă mari favorite. Când ne-am întors noi la lot, acum doi ani, aveau un avans de 10 puncte la ultimele concursuri. Acum l-am mai strâns, dar tot sunt în faţa noastră. Aşa că nu vreau să promitem nimic, să punem presiune inutilă pe fete. Şi pentru bronz va fi luptă mare, pentru că Rusia va veni cu o echipă mult mai bună".

Surpriza Larisa Iordache

Aşa că speranţele cele mai mari la medalii sunt la aparate, probe la care, la Europene, fetele noastre au câştigat trei titluri: sărituri (Sandra Izbaşa), bârnă (Cătălina Ponor) şi sol (Larisa Iordache). Ultima dintre ele, mezina delegaţiei României de la JO, în vârstă de 16 ani, ar putea fi marea surpriză la Londra, fiind cotată cu şanse bune şi la individual compus.

Octavian Bellu este la fel de prudent. „Pe mine nu m-au extaziat rezultatele de la Europene, trebuie să ne prezentăm şi mai bine dacă vrem să luăm medalii. Vom deplasa la Londra cea mai însolită echipă a României de când antrenăm noi. E formată din trei generaţii, cu o diferenţă de aproape 10 ani. Cea a Cătălinei Ponor, a Sandrei Izbaşa şi a Larisei Iordache".



Flavius Koczi e noul lider al lotului masculin

În absenţa lui Marian Drăgulescu, lăsat în afara lotului din cauza formei slabe din ultima perioadă, antrenorul Ioan Suciu l-a desemnat ca lider al echipei masculine pe Flavius Koczi. În vârstă de 25 de ani, reşiţeanul e singura speranţă a băieţilor la o medalie la Londra. „Îmi doresc neapărat să urc pe podium, nu contează pe ce poziţie, nu contează la ce aparat. O să concurez la trei aparate, am şi individual compus, poate să iasă orice de la aceste probe", a declarat Flavius înainte de plecarea spre Anglia. Koczi a câştigat aurul la Europenele din acest an la sărituri şi mai are două titluri continentale, la alte două aparate, cal cu mânere (2006) şi sol (2011).

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite