România a ratat calificarea în Superliga CE de atletism pe echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a terminat pe locul al patrulea în Liga I a Campionatului European de atletism, ratând astfel promovarea în Superliga competiţiei care a ajuns, în acest an, la a doua ediţie.

Conform site-ului oficial al competiţiei, echipa României, care a avut la Budapesta o delegaţie formată din 21 de atleţi la masculin şi 17 la feminin, a acumulat un punctaj de 287,5. Pentru a promova în Superliga, România ar fi trebuit să se claseze pe unul din primele trei locuri ale Ligii I, poziţii ocupate de Cehia (355,5 puncte), Suedia (323,5 punte) şi Portugalia (295,5 puncte).

Chiar dacă nu a promovat în Superligă, România şi-a îndeplinit obiectivul impus de FR Atletism, care era o clasare între locurile 3-6 la competiţia de la Budapesta.

Echipa României s-a remarcat, sâmbătă, în prima zi a concursului, prin victoria Nicoletei Grasu, la disc, care a câştigat proba cu o aruncare de 63,05 m. De asemenea, Mirela Lavric (la 800m) şi Angela Moroşanu (400 m garduri) s-au clasat pe locul secund. Bianca Razor (la 400 m), Andreea Ogrăzeanu (la 100m), Roxana Bârcă (la 3000m) şi Adelina Gavrilă (la triplusalt) au adus şi ele puncte importante pentru România, clasându-se pe poziţia a treia.

În cea de-a doua zi a competiţiei, singura victorie a României într-o probă a venit de la Adrian Ghinea, care s-a impus la 3.000 de metri obstacole. Roxana Bârcă a sosit pe locul secund la proba de 5.000 de metri, în timp ce Alina Militaru s-a clasat a treia la săritura în lungime. De asemenea, ştafeta feminină, la 4x400 metri, formată din Adelina Pastor, Mirela Lavric, Bianca Razor şi Angela Moroşanu, a terminat pe locul secund. Marian Oprea a punctat şi el pentru reprezentativa României, la triplusalt, clasându-se tot pe locul scund.

În Liga I a Campionatului European de atletism pe echipe au mai participat reprezentative similare din Cehia, Suedia, Portugalia, Turcia, Olanda, Irlanda, Belgia, Ungaria, Estonia, Lituania şi Slovenia.

Competiţia care a contat pentru Superliga din acest an a CE pe echipe s-a disputat la Bergen, în Norvegia, unde Rusia a reuşit să se impună, pentru a doua oară consecutiv. Locul secund a fost ocupat de Marea Britanie, în vreme ce Germania s-a clasat pe ultima treapta a podiumului.

Ultimele trei ţări clasate în Superligă, Grecia, Norvegia şi Finlanda, vor evolua anul viitor, alături de România, în Liga I.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite