Porţie tăiată drastic pentru sportivii englezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii de la Londra i-au avertizat pe conducătorii federaţiilor că fondurile pentru JO din 2012 vor fi reduse.Marea Britanie se pregăteşte de pe acum pentru a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice pe care o va găzdui în 2012. Forul conducător al sportului şi-a făcut cunoscute intenţiile.

Cel mai rău a ieşit sportul adulat la întrecerile ce se desfăşoară sub steagul celor cinci cercuri. Atletismul va fi serios tăiat de la porţie.

Din cauză că nu a adus decât o medalie de aur, prin Christine Ohurougu, la 400 de metri, şi încă alte patru medalii – argint: Germaine Mason, săritura în înălţime, Phillip Idowu, triplusalt, Heather Fell, pentatlon modern; bronz: Tasha Danvers, 400 metri garduri. Dave Collins, director pentru performanţă în Imperiul Britanic, ştie cum va fi. ”Ne vom bucura de orice şiling vom primi. Asta e viaţa. Alţii au păţit mai rău decât noi”, a declarat acesta.

Cine e sportiva care a reuşit, să spunem aşa, să scape turma atletismului? Christine Ohurougu este o alergătoare de culoare, sprintenă ca o gazelă, în vârstă de 24 de ani. De ea se leagă marile speranţe ale englezilor şi la Londra, loc unde s-a şi născut Christine. Culmea e că până în 2006 ea a fost suspendată pentru dopaj. A fost depistată consumând droguri.

Gimnaştii, nicio liră

Cel mai rău au păţit-o gimnaştii. După Jocurile Olimpice de la Atena 2004, când au venit cu genţile goale, aceştia n-au mai primit bani. Cine a vrut să se pregătească şi a reuşit să îndeplinească baremurile olimpice a fost admis în avion. Cu toate că, iniţial, gimnaştilor li s-a spus că e posibil să-şi plătească chiar ei biletele de avion Londra – Beijing şi retur.

Înotătorii primesc bonificaţii

Marii câştigători sunt înotătorii. Aceştia au adus, alături de ciclişti, cele mai multe titluri olimpice de la Beijing. Motiv pentru care fondurile ce le sunt destinate vor spori cu măcar 10 la sută.

Doar cu un procent mai puţin decât înotătorii vor primi săritorii în apă. Surprinşi de atenţia ce li s-a arătat, e drept, una meritată, ca urmare a rezultatelor, aceştia visează deja că vor sări pe mormane de bani.

Scandalul testelor antidoping

Scandalul dopajului de la Olimpiada de la Beijing continuă. Observatorii oficiali ai testelor antidoping susţin că aproximativ 300 de rezultate ale testelor lipsesc.

„De îndată ce laboratorul de la Beijing a livrat toate rapoartele către echipa observatorilor independenţi, s-a constatat că în jur de 300 de rezultate ale testelor lipsesc”, dezvăluie raportul observatorilor, citat de HotNews. În urma testelor antidoping din timpul Olimpiadei de la Beijing au fost depistaţi pozitiv nouă sportivi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite