Oprea sare spre podiumul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România îşi propune să câştige una sau două medalii la Paris. „Struţul“ a dovedit că este în formă, evoluţiile sale din ultima lună plasându-l printre favoriţi la triplusalt. Fetele ar putea câştiga o a doua medalie pentru ţara noastră în probele în care avem tradiţie. Ancuţa Bobocel a avut curse bune la 1.500 m.

În ciuda bugetului auster, FR de Atletism şi-a menţinut obiectivele propuse pentru anul acesta la principalele competiţii internaţionale. Şi, deşi se va prezenta cu un lot restrâns numeric, la Europenele de sală de la Paris sunt vizate una sau două clasări pe podium, precum şi alte două sau trei prezenţe în finală.

Cele mai mari şanse de reuşită le are, ca în 2010, Marian Oprea. La trei zile după ce câştigase un nou titlu naţional, la Bucureşti, „Struţul" a ocupat locul 2 în puternicul concurs de la Stockholm. Piteşteanul a reuşit 17,37 m, la a doua încercare - a mai avut două valabile, la 16,71 şi 17,08 m -, fiind întrecut doar de Phillips Idowu (17,48 m), campion mondial şi european în exerciţiu.

În timp ce românul a „sărit" peste încercările cu numărul patru şi cinci, depăşind-o pe ultima, britanicul a reuşit să treacă în frunte la mijlocul concursului. Nu acelaşi lucru l-a făcut suedezul Christian Olsson (17,06 m), vechiul rival al lui Oprea terminând pe patru, după cubanezul Alexis Copello.

Aceste rezultate arată că, la Paris, dinamovistul se va lupta pentru medalii, în principal, cu Idowu şi cu francezul Teddy Tamgho, cel care a lipsit de la Stockholm, dar care a stabilit cu nouă zile în urmă un nou record mondial în sală (17,91 m). Oprea este încrezător în şansele sale, mai cu seamă că în această probă, la o competiţie precum Europenele, fiecare încearcă să sară cât mai bine din prima şi astfel să pună presiune pe ceilalţi. Iar românul a dovedit că ştie să intre bine în concurs.

Ancuţa Bobocel promite o surpriză

 De trei ori mai numeroase decât băieţii (sunt 12), fetele nu vor să rămână nici ele mai prejos. Iar dintre ele, cel mai bine plasată este Ancuţa Bobocel, care a reuşit să câştige la Stuttgart, în proba de 1.500 de metri.

„Îmi doresc să intru în finală, la Paris, iar dacă voi prinde o zi bună, atunci aş putea produce o surpriză", a declarat atleta din Drobeta Tr. Severin după victoria de la Naţionale.

Ea a fost încurajată de timpul scos la concursul din oraşul german (4 minute şi 8 secunde), însă, între timp, adversarele ei au alergat foarte tare la Stockholm - este adevărat că nici câştigătoarea, Abeba Arigawi (Ethiopia / 4:01,47), nici următoarele trei clasate nu vor participa, nefiind de pe continent.

"Nu prea mă interesează ce fac adversarii mei. Important este ca eu să sar cât mai mult. Iar dacă mă voi simţi bine în concurs, atunci pot câştiga o medalie, cum am reuşit şi anul trecut."
Marian Oprea
atlet

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite