Olimpicele la duel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică Constantina Diţă-Tomescu şi vicecampioana olimpică Catherine Ndereba se vor înfrunta pentru ultima dată anul acesta, pe 30 noiembrie, la Melbourne. Ultima competiţie din 2008 a atletei române Constantina Diţă-Tomescu i-o va aduce din nou alături pe cea mai bună maratonistă a lumii, kenyanca Catherine Ndereba.

Cele două vor concura pe distanţa de 15 kilometri, pe 30 noiembrie la Great Australian Run, care se va desfăşura la Melbourne.

Campioana olimpică, atleta română Constantina Diţă-Tomescu, în vârstă de 38 de ani, şi campioana mondială, kenyanca Catherine Ndereba (36 de ani), şi-au dat întâlnire din nou, de data acesta pe şoselele australiene, în ultima zi a lunii noiembrie. Gorjeanca vine cu un moral bun după ce la Beijing a surclasat-o clar pe cea considerată cea mai bună maratonistă a lumii.

Constantina deţine cel mai bun timp din istoria atletismului feminin pe distanţa de 25 de kilometri, al doilea timp la 30 de kilometri şi al şaptelea timp la alergările pe şosea, distanţa de 15 kilometri - recordul personal 47 minute şi 10 secunde.

De cealaltă parte, Catherine Ndereba este a doua cea mai rapidă femeie din lume pe distanţa de 42,195 km. Cât priveşte alergările de tipul celor de la Melbourne, de 15 km, ­kenyanca nu a mai participat de şapte ani, iar timpul deţinut pe astfel de distanţe este de 48 de minute şi 10 secunde, stabilit la New York.

„Întotdeauna mi-am dorit să ajung în Australia şi să concurez într-una din seriile acestei competiţii, aşa că acest eveniment reprezintă oportunitatea perfectă pentru mine de a mi le îndeplini pe amândouă. Ştiu că trebuie să fiu pregătită foarte bine pentru o astfel de competiţie”, a declarat pentru un ziar australian Constantina Diţă-Tomescu.

Great Australian Run, care se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Atletism pe data de 30 noiembrie, va aduna la start cele mai bune alergătoare de cursă lungă.

Printre ele se mai numără starul australian Benita Johnson şi britanica Jo Pavey. Cursa pe şosea, care va avea distanţa de 15 kilometri, va fi ultima la care va participa campioana noastră în 2008, după cum a anunţat chiar Diţă-Tomescu.

Rafael şi Jane, împlinirea personală

La 38 de ani, visul Constantinei este împlinit, atât profesional, cât şi personal. Împreună cu soţul, care este şi antrenorul ei, Valeriu Tomescu, au un fiu de 13 ani pe nume Rafael.

De cealaltă parte, kenyanca Catherine Ndereba, câştigătoare de patru ori a maratonului de la Boston şi recordmena mondială în 2001, stabilit la Maratonul de la Chicago, este căsătorită cu Anthony Maina. Împreună cu fiica lor de 10 ani, Jane, locuiesc în Nairobi, Kenya.

Puşa o inspiră pe Radcliffe

Deţinătoarea recordului mondial la maraton, britanica Paula Radcliffe, o are ca sursă de inspiraţie pe campioana olimpică, atleta română Constantina Diţă-Tomescu, Puşa, cum îi zic prietenii. „Olimpiada este evenimentul la care visez de când eram mică. Cred că voi avea şanse şi în 2012, când voi împlini 38 de ani. Constantina avea când a concurat la Beijing tot 38 de ani, aşa că ştiu că este posibil“, a declarat britanica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite