ATLETISM Obiectivul delegaţiei României la CE de sală! Una, două medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprea
Marian Oprea

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obiectivul delegaţiei României care va participa la Campionatele Europene din sală de la Paris, în perioada 4-6 martie, este obţinerea a 1-2 medalii.

"În acest an vom participa la cinci campionate mondiale, plus jocurile mondiale universitare, la şase campionate europene, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, la trei cupe europene şi şapte campionate balcanice. Vom avea un total de 23 de competiţii internaţionale oficiale, unde, împreună cu antrenorii, cu cluburile şi sportivii avem speranţa că ne vom realiza obiectivele. La Paris, obiectivul nostru este să obţinem 1-2 medalii şi să avem câţiva finalişti, 2-3. În ultimii patru ani, cam acestea au fost obiectivele noastre la competiţiile majore", a spus Matei.

Conducătorul atletismului românesc a precizat că bugetul redus din acest an a creat probleme mari: "Am trecut peste faza cu reducerile de buget. Deja ne-am făcut priorităţile şi trebuie să ne menţinem acelaşi standard ca şi în anii trecuţi, iar sportivii care şi-au îndeplinit baremurile la competiţiile internaţionale să aibe posibilitatea să participe. Este un lucru foarte important pentru toţi sportivii noştri, de la cei mari la cei mici, să capete experienţă şi să revedem astfel marile rezultate pe care le-am avut în trecut. Avem un buget extrem de limitat, iar dincolo de obiectivele pe care le avem în acest an, dorim să creăm şi să aducem înspre sport copii de la vârste cât mai mici. Nouă nu ne rămâne decât să finanţăm cu limitele pe care le avem calendarul intern, participarea în competiţiile internaţionale şi pregătirea. Sprijin avem de la partenerii noştri, de la COSR şi, nu în ultimul rând, de la cluburi. De asemenea, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret este alături de noi şi, cu siguranţă, va găsi soluţii din rezerve şi pentru noi şi pentru celelalte federaţii. Cred că doamna Melinte (n.r. - preşedintele ANST) a fost pusă într-o situaţie destul de dificilă, din bani puţini să împarţi la foarte mulţi. Cu siguranţă că a avut colegi cu care s-a sfătuit şi a găsit această variantă pe care am acceptat-o şi să vedem cum ne descurcăm".

Sorin Matei a explicat felul în care trebuie organizate competiţiile interne, precizând că are nevoie de un buget consistent pentru acest lucru. "Am avut tot felul de probleme în a explica ceea ce înseamnă organizarea competiţiilor interne. Sunt 54 de competiţii, campionate naţionale, avem 18 Grand Prix-uri. Avem un total de 72 de competiţii, iar pentru fiecare sunt necesari 50 de arbitri. Necesarul la competiţiile internaţionale este de 3-4 ori mai mare. Este o desfăşurare de forţe, pentru care cu siguranţă ai nevoie de resurse financiare, de un buget destul de consistent", a adăugat Sorin Matei.
Prezentă la conferinţa de presă, atleta Ancuţa Bobocel a spus că anul 2011 va fi unul foarte important pentru cariera sa. "Acest an va fi unul hotărâtor pentru mine, pentru că este cel de-al doilea de când am trecut la seniori. Va fi un an foarte greu. Avem Campionatele Europene de la Paris, unde voi participa în proba de 1.500 de metri, o probă nouă pentru mine. Am început acest sezon, în sală, cu un timp bun în proba de 1.500, cu 4 minute şi 8 secunde, care îmi dă încredere că la Paris va fi bine. Apoi, voi avea Campionatele Mondiale din Coreea de Sud, unde nu ştiu încă dacă voi participa la proba de 1.500 sau la 3.000 de metri obstacole. Sper să fiu sănătoasă să mă pot antrena şi să obţin rezultate cât mai bune", a declarat Ancuţa Bobocel.

În cadrul conferinţei de presă, reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism au prezentat noul parteneriat cu Astra Asigurări, pentru al patrulea an consecutiv. De asemenea, Ancuţa Bobocel, împreună cu alţi atleţi, de la categoriile de vârstă inferioare, au prezentat noile tricouri de campioni, produse de partenerul FRA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite