ATLETISM: Nicoleta Grasu: "Mi-aş fi dorit aurul, dar sunt fericită şi cu bronzul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM: Nicoleta Grasu: "Mi-aş fi dorit aurul, dar sunt fericită şi cu bronzul!
ATLETISM: Nicoleta Grasu: "Mi-aş fi dorit aurul, dar sunt fericită şi cu bronzul!

Nicoleta Grasu a adus prima medalie României la această ediţie a Campionatelor Mondiale. Veterana de aproape 38 de ani a cucerit medalia de bronz la aruncarea discului cu o aruncare ce a măsurat 65,20 metri (cel mai bun rezultat din 2009 pentru Nicoleta).

Grasu a reuşit să arunce 65,20 metri din a doua încercare şi a fost depăşită doar de australianca Dani Samuels (65,40 metri), care şi-a stabilit deasemenea cel mai bun rezultat al sezonului, şi de cubaneza Barrios (65,31 metri).

"Am cucerit multe medalii, dar sunt fericită şi satisfăcută şi cu medalia de bronz. Ca să fiu cinstită, la sfârşit am simţit un mic regret că nu a fost aur, am fost atât de aproape, dar este bronz şi sunt fericită cu asta", a declarat sportiva din România.

Campioana mondială, australianca Dani Samuels nu se aştepta la performanţa reuşită aseară. "Simţeam că am la mine o aruncare mai mare, m-am antrenat o săptămână la Berlin şi ştiam asta. Mai întâi am aruncat 64 m, eram a doua, asta mi-a produs o stare de bine, îmi plăcea dintr-o dată competiţia, astfel că, relaxată, am reuşit. N-aş fi crezut, Barrios şi Grasu sunt mari aruncătoare, dar m-am simţit bine, iar sprijinul publicului, care a suportat atât ploaia si întârzierea au contat mult pentru mine", a spus Samuels

Nicoleta Grasu este căsătorită cu antrenorul ei Costel Grasu, fost multiplu campion naţional şi recordmen al României la aruncarea discului. În familia Grasu mai există un campion în această probă, nepotul Mihai Grasu, recordmen naţional la juniori.

Nicoleta Grasu
Data naşterii: 11 septembrie 1971
Locul naşterii: Secuieni
Probă: aruncarea discului
Cea mai bună performanţă: 68,80 m (1999 / Poiana Braşov)

Palmares:
Jocurile Olimpice: locul 6 în 2004 (Atena)
Campionate Mondiale: locul 7 în 1993 (Stuttgart), locul 3 în 1999 (Sevilla), locul 2 în 2001 (Edmonton), locul 6 în 2005 (Helsinki), locul 3 în 2007 (Osaka)
Campionate Europene: locul 3 în 1998 (Budapesta), locul 3 în 2006 (Gőteborg)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite