Din trib, direct pe primul loc la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din trib, direct  pe primul loc  la Mondiale
Din trib, direct pe primul loc la Mondiale

„Era îngrijorată că nu va fi niciodată mireasă, ci doar domnişoară de onoare. Ei bine, iată, acum e mireasă”, a punctat metaforic Ricky Simms, managerul alergătoarei Linet Masai, din Kenya, după victoria acesteia în proba de 10.000 de metri de la Campionatele Mondiale de la Berlin.

Linet, a patra la Olimpiada de la Beijing în aceeaşi cursă, a întrerupt dominaţia etiopiencelor în proba regină de pe pistă. A fost o cursă nebună, unde un strop de energie în plus, după efortul depus de-a lungul a aproape 10 kilometri, a fost decisiv. Cursa s-a decis pe grilajul de la sosire, pe ultimii metri, la doar o zecime de secundă.

Linet Masai şi-a calculat perfect finişul, după ce mărise ritmul în ultimele trei tururi. „Înainte de ultima sută de metri am simţit că am destule resurse să forţez şi am decis să accelerez la maximum. Mă bucur că am fost îndeajuns de puternică pentru a obţine victoria”, a declarat Linet la finalul cursei.

Linet Chepkwemoi Barasa Masai are 19 ani şi a trecut prin momente teribile anul trecut, când 600 de persoane au fost ucise într-un conflict armat din zona Muntelui Elgon din Kenya, acolo unde trăieşte împreună cu cei din tribul său.

Din cauza drumurilor blocate, a ratat atunci un zbor către Belfast, acolo unde trebuia să participe la un cros, iar antrenamentele ei au avut de suferit o bună perioadă de timp.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite