ATLETISM Marta Dominguez este acuzată de trafic de substanţe anabolizante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva spaniolă Marta Dominguez este acuzată de un alt atlet, Alberto Garcia, de trafic de substanţe anabolizante, a anunţat cotidianul El Pais, care citează depoziţia campioanei în faţa unui judecător din Madrid, în cadrul cazului "Galgo".

Marta Dominguez, campioană mondială în 2009 în proba de 3.000 de metri obstacole, este suspectată de trafic de produse dopante în cadrul operaţiunii antidoping ce a fost declanşată în luna decembrie, în Spania. Sportiva în vârstă de 35 de ani, care este însărcinată, susţine însă că este nevinovată.

Potrivit El Pais, Alberto Garcia, campion european în 2002, în proba de 5.000 metri, a declarat că a primit o substanţă anabolizantă (trembolon) din partea Martei Dominguez. Cei doi sportivi ar fi vorbit între ei despre substanţa respectivă folosind cuvântul "aur".

Conform jurnalului spaniol, care publică fragmente ale depoziţiei sportivei în faţa judecătoarei Mercedes Perez Barrios, Dominguez a negat acuzaţiile şi a explicat că "aur" este de fapt un produs natural folosit pentru recuperarea musculară şi antioxidant.

El Pais menţionează convorbiri telefonice şi sms-uri în care persoane implicate în ancheta "Galgo" foloseau denumirea "aur" pentru trembolon şi "argint" pentru AMTH-2, produs al cărui efect este similar cu acela al testosteronului.

Marta Dominguez a fost arestată la 9 decembrie, împreună cu alte 13 persoane, sportivi, antrenori şi medici. Şase din aceste persoane, între care şi antrenorul Cesar Perez şi doctorul Eufemiano Fuentes, au fost inculpate la 12 decembrie pentru "delicte împotriva sănătăţii publice" şi "trafic de substanţe stupefiante".

Dominguez a fost suspendată, la 10 decembrie, din funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Atletism, în aşteptarea concluziilor anchetei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite