„Marocane“, e şansa ta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Marocane“, e şansa ta!
„Marocane“, e şansa ta!

Lotul naţional de gimnastică masculină este gata, nu doar din punct de vedere fizic, ci şi psihic, să participe săptămâna aceasta la Campionatele Mondiale care au loc la Londra. Pentru a nu mai claca în momentele-cheie la marile concursuri, antrenorul coordonator al echipei naţionale, Nicuşor Pascu, a apelat la un psiholog care a fost alături de gimnaşti.

În urma ultimelor concursuri de verificări în care gimnaştii români s-au prezentat foarte bine, delegaţia României speră să aducă acasă una-două medalii de la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Londra, care se desfăşoară în perioada 13-18 octombrie.

„Acesta este obiectivul impus de federaţia noastră. Al meu personal este ca fiecare gimnast să ajungă într-o finală pentru a demonstra că încă suntem acolo sus în elită”, a declarat antrenorul coordonator al lotului de gimnastică masculină, Nicuşor Pascu. Şi pentru ca totul să fie ca la carte, tehnicianul a adus la pregătire un psiholog, care a stat cu băieţii în sală zi de zi.

„Au venit două persoane de la Centru de Cercetare care au fost acolo 100%. Şi înainte mai veneau, dar nu cu normă întreagă cum s-ar zice. Acum au stat cu băieţii, i-au filmat, băieţii au putut să se vadă apoi în exerciţiu, au discutat, i-au sfătuit... . De aceea cred că suntem pregătiţi pentru acest Mondial fizic şi psihic”, a mai spus Pascu.

Iar aparatele la care se aşteaptă ca „tricolorii” să aibă rezultate frumoase sunt solul, săriturile şi calul cu mânere. „La celelalate aparate sperăm să prindem finalele”, a explicat antrenorul principal.

image

Presiune mai mare ca în Elveţia



În doar zece luni de când a devenit oficial antrenor al lotului olimpic de gimnastică masculină, Nicuşor Pascu a venit cu metode inedite, dar în acelaşi timp normale, de pregătire.

S-a străduit şi a reuşit să facă în acest timp nu doar o echipă competitivă, ci şi una bazată pe respect şi ajutor reciproc.

„Acum este un alt ambiant la echipă. Şi nu o zic doar eu, ci oamenii din afară care văd schimbările. Sportivii se ajută mai mult între ei, se consultă”, adaugă tehnicianul român, care a pregătit lotul naţional al Elveţiei timp de un deceniu.

Aflat la primul său Mondial cu naţionala României, Pascu simte o presiune mai mare faţă de cea când antrena reprezentativa Elveţiei.

„Cerinţele în România sunt mai mari. Se aşteapă înzecit mai mult. Avem o tradiţie pe care trebuie să o respectăm. Sportul românesc are nevoie de rezultate, gimnastica, şi în special cea masculină, are nevoie de acestea”, a explicat antrenorul principal.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite