Marion Jones vrea să revină, dar în baschet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marion Jones, pe vremea când era considerată o mare campioană.
Marion Jones, pe vremea când era considerată o mare campioană.

Fosta atletă Marion Jones, considerată, pe drept, una dintre cele mai mari trişoare din sportul mondial, vrea să revină! Nu în atletism, pe care l-a pângărit cât a putut prin doping, ci în baschetul profesionist de peste Ocean!

Eliberată din închisoare de aproape un an, Marion - acum în vârstă de 34 de ani - se antrenează de zor cu echipa San Antonio Silver Stars din WNBA, echivalentul NBA-ului la fete. Antrenorul formaţiei, Dan Hughes, a confirmat luni seară că există posibilitatea ca Marion să evolueze pentru echipa lui în viitorul apropiat.

Conform „The New York Times", Jones - fostă jucătoare de baschet în colegiu - lucrează la îmbunătăţirea condiţiei fizice şi a reflexelor specifice acestui sport încă din luna octombrie. Ea declarase atunci că a primit un telefon de la un oficial din NBA acre a întrebat-o dacă nu ar fi dispusă să evolueze în campionatul profesionist nord-american feminin, WNBA.
„Cred că ar fi o provocare interesantă pentru mine", a declarat Jones. „Mi-ar da posibilitatea să împărtăşesc din experienţa mea de sportiv şi tinerelor jucătoare de astăzi. Mi-ar oferi, practic, o a doua şansă de a face ceva bun în sport", a mai ea.

Jones a jucat baschet în tinereţe, la Colegiul din North Carolina, unde a început ca apărător în echipa care a cucerit titlul maţional în 1994. Ea a declarat pentru cotidianul respectiv că speră să joace în iarnă la o echipă din Europa şi apoi, odată cu începerea sezonului în WNBA, la o echipă peste Ocean.


Marion Jones a fost eliberată din închisoare în septembrie 2008, după ce şi-a ispăşit cele şase luni la care a fost condamnată pentru mărturie mincinoasă în cazul afacerilor de dopaj care au dus de râpă atletismul american. După ce mult timp a negat că ar avea vreun amestec în respectiva afacere, sau că s-a dopat vreodată, Jones a admis în faţa Curţii Federale că a folosit steroizi anabolizanţi din septembrie 2000 până în iulie 2001. În baza acestor dovezi, ea a fost deposedată de cele trei medalii de aur şi două de argint pe care le cucerise la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite