Marian Oprea, bronz european la triplusalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamovistul a fost depăşit de italianul Fabrizio Donato (17,73 m) şi de francezul Teddy Tamgho (17,92 m), ultimul stabilind un nou record mondial. Oprea a fost singurul medaliat al României la CE indoor de atletism de la Paris, Cristina Bujin, Cornelia Deiac şi Roxana Bârcă intrând în finale.

Pronosticurile au fost confirmate pe jumătate în finala de triplusalt a Europenelor de sală de la Paris. Francezul Teddy Tamgho a dominat proba, însă pe locul 2 n-a terminat Marian Oprea, cum se prevedea, ci italianul Fabrizio Donato, care a stabilit un nou record naţional cu această ocazie.

„Struţul" a început con­cursul în forţă, aşa cum de altfel a făcut-o mai mereu în ultimul timp. Piteşteanul a reuşit 17,62 m, cel mai bun rezultat al său în 2011 şi cu care a trecut în frunte după prima serie de încercări. La următoarea însă, el a sărit 17,43 m, fiind depăşit mai întâi de italianul Fabrizio Donato (17,70 m) şi de marele favorit la titlu, Teddy Tamagho, care a reuşit un nou record mondial, 17,92 m!

Sportivul din Hexagon a repetat performanţa la seria cu numărul 4 şi nu a mai putut fi întrecut de nimeni până la final. Oprea, în schimb, a depăşit la următoarele două încercări, renunţând la a 5-a, pentru ca la ultima să sară mult sub posibilităţi (15,41 m).

El n-a reuşit să treacă nici de Donato, care a stabilit un nou record al Italiei (17,73 m). Performanţa românului este meritorie, el revenind în 2010, după o accidentare care l-a ţinut mai bine de un an departe de stadion. Aceasta este a doua medalie obţinută de dinamovist la CE de sală, după argintul de la Viena, din 2002.

Ieri, în finale, Cornelia Deiac (lungime) şi Roxana Bârcă (3.000 m) s-au clasat pe 7 (6,45 m), respectiv pe 10 (9:09,19). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite