Maratonul Bucureşti aşteaptă sportivi din 17 ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia ediţie a Maratonul Bucureştiului va avea loc duminică, 17 octombrie 2010, ora 9.30, startul dându-se din Piaţa Constituţiei. Până în urmă cu trei ani, Bucureştiul era singura capitală din Uniunea Europeană care nu avea un maraton oficial.

Aflat acum la a treia prezentare, evenimentul se bucură de un real succes, organizatorii anticipând anul acesta o participare de peste 5.000 de persoane. Deja şi-au anunţat prezenţa mii de sportivi din 17 ţări: România, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Moldova, Franţa, SUA, Japonia, Ungaria şi Polonia.

Participanţii pot opta pentru una dintre probe: maraton de 42,195 km, semimaraton de 22,095 km şi ştafeta 4x 10,548 km. Pe lângă acestea mai există şi două probe necompetitive: cursa populară de 4 km şi cursa copiilor de un km. Sportivii în fotolii rulante pot să se înscrie la oricare dintre probele enumerate mai sus.

Sumele de bani provenite de la cursa populară vor fi donate organizaţiilor Viitor Plus - Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Hospice Casa Speranţei pentru a susţine programele ecologice şi umanitare .

„Atletismul este cel mai accesibil sport şi de aceea are cea mai mare răspândire în lume. În plus, nu are limită de vârstă: anul trecut, cel mai vârstnic maratonist care a terminat cursa avea 80 de ani. Asociaţia Bucharest Running Club şi-a propus ca misiune să adune în jurul unor evenimente sportive populare toţi oamenii dornici să adopte un stil de viaţă sănătos", a declarat Valeria Racilă Van Groningen, preşedinte Asociaţia Bucharest Running Club.

Înscrierile la curse se pot face şi online, la adresa www.bucharestcitymarathon.com. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite