Haile Gebrselassie a câştigat Premiul Prinţul de Asturia pentru Sport în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul etiopian Haile Gebrselassie, cvadruplu campion mondial şi dublu campion olimpic în proba de 10.000 de metri, a câştigat Premiul Prinţul de Asturia pentru Sport în 2011, distincţie pentru care mai era nominalizat, între alţii, şi fotbalistul Raul Gonzalez, informează presa spaniolă.

Gebrselassie a obţinut 26 de voturi ale juriului format din 30 de persoane şi condus de fosta jucătoare de tenis Arantxa Sánchez Vicario, impunându-se la votul final în faţa lui Raul. Jucătorul a obţinut trei voturi.

Echipa Spaniei de înot sincron, alpiniştii Edurne Pasaban şi Reinhold Messner (candidatură comună) şi ciclista franceză Jeannie Longo au fost ceilalţi candidaţi ajunşi în finala pentru Premiul Prinţul de Asturia.

În 2010, premiul a fost câştigat de reprezentativa de fotbal a Spaniei, campioană mondială în Africa de Sud. În 2009 premiul a revenit atletei Elena Isinbaieva, în 2008 premiul a fost câştigat de tenismanul Rafael Nadal. În 2007, premiul Prinţul de Asturia pentru Sport a revenit septuplului campion mondial de Formula 1, fostul pilot german Michael Schumacher, în 2006 a fost obţinut de reprezentativa de baschet a Spaniei, campioană mondială în acel an, iar în 2005 de pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso.

Fundaţia Prinţul de Asturia, patronată de Felipe de Bourbon, moştenitorul tronului Spaniei, oferă în fiecare an opt premii de câte 50.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite