Guşet a câştigat competiţia cu el însuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul naţional la aruncarea greutăţii şi-a revenit după ce a suportat o operaţie de transplant de rinichi. Atletul va mai rămâne în spital încă o săptămână, după care va fi externat. În prezent el este deranjat doar de febră.

Gheorghe Guşet a trecut cu brio de cea mai mare competiţie din viaţa sa. După trei încercări nereuşite de transplant de rinichi, a patra încercare i-a readus zâmbetul pe faţă. În prezent, internat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, campionul naţional la aruncarea greutăţii se confruntă cu o mică febră, însă aşteaptă să fie externat săptămâna viitoare.

„Vorbesc de 20 de ori pe zi cu Guşet”

Lidiana Guşet, soţia campionului la aruncarea greutăţii, care a primit sâmbătă un rinichi nou, este alături de soţul său şi de la distanţă. Aceasta ne-a spus că starea de sănătate a soţului său este stabilă şi până în prezent nu s-a schimbat nimic. „Nu e nimic nou. A făcut puţină temperatură, dar în rest lucrurile sunt la fel”.

Mai mult decât atât, „Uriaşul din Carpaţi” vorbeşte la telefon zilnic cu soţia sa. „Vorbesc de 20 de ori pe zi cu Guşet”, ne-a spus Lidiana, care astăzi îl vizitează pe soţul său, internat la Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Urologie şi Transplant Renal (IUTR) din Cluj-Napoca, unde urmează să mai rămână aproximativ o săptămână.

Soţia campionului este foarte optimistă în privinţa stării de sănătate a lui Guşet.

„Îşi va reveni, nici nu se pune problema. Acum ce ne mai rămâne de făcut e să aşteptăm”, a precizat Lidiana. Făcând din nou referire la noutăţile cu privire la starea de sănătate a pacientului, aceasta a precizat, ironic, că la fel stă treaba şi în cazul celor care vor să îl ajute pe soţul său. „Nici lumea nu s-a înghesuit să arunce bani în cont”, ne-a spus Lidiana.

Succes după a patra încercare

Gheorghe Guşet a primit un rinichi nou sâmbăta trecută, după ce în alte trei încercări nu i-au fost compatibile organele. Pentru a patra oară într-o jumătate de an, rinichiul unui donator din Bucureşti s-a potrivit perfect pentru atlet. Zălăuanul a venit la Cluj cu maşina pe locul şoferului, alături de soţia lui, refuzând transportul cu salvarea.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, medicul Victor Zota, a declarat că atletul Gheorghe Guşet are o grupă de sânge rară, astfel încât a fost incompatibil cu toţi donatorii de până acum. După patru ore, cât a fost ţinut pe masa de operaţie, rinichiul sportivului a început să funcţioneze. Imediat, acesta a fost transferat la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, unde urmează să mai rămână circa o săptămână.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite