Florin Izbaşa: „Putea fi o judoka de succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Izbaşa:  „Putea fi  o judoka  de succes“
Florin Izbaşa: „Putea fi o judoka de succes“

Sandra Izbaşa a evitat o nenorocire în timpul accidentării de la antrenamentele pentru Campionatele Mondiale de la Londra.  Cea mai valoroasă gimnastă a României la ora actuală se reface într-un spital din Germania, în urma unei intervenţii chirurgicale la picior şi mână.

Campionatele Naţionale de la Buzău. Un ultim antrenament pentru feletele noastre înaintea zilei de concurs. Un exerciţiu la sol, o a doua diagonală, o tsukahara echer şi o aterizare nereuşită. Diagnostic: o ruptură a tendonului lui Achile şi o fisură de metatarsiene pentru Sandra Izbaşa.

Iar întreg acest film nu-i poate ieşi din minte campioanei noastre de la Beijing, care se află acum pe patul de spital la o clinică din Germania. „Noroc că a avut prezenţa de spirit să tragă capul. Doamne fereşte, ce s-ar fi putut întâmpla“, a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică.

Strânge din dinţi şi se confesează tatălui, optimistă: „Şi mai am multe de spus în gimnastică, dar e greu, tata”. Însă, sub zâmbetul ei pe care îl cunoaştem de când a urcat pe prima treaptă a podimului la Olimpiadă, ascunde o voinţă de fier, dar şi o mare amărăciune.

Va rata participarea la Campionatele Mondiale de la Londra, acolo unde îşi dorea din suflet să ia o medalie.

Aflaţi în permanenţă lângă ea, părinţii, Florin şi Roxana Izbaşa, o încurajează la fiecare pas. Simţul umorului e cel mai bine venit pentru a putea trece peste „necaz”. „I-am şi zis: la cum ai reacţionat la aterizare, ai în tine arta căderii. Eşti o maestră a artelor marţiale. Ai putea fi o judoka de succes”, povesteşte tatăl, de profesie medic.

Cu piciorul în ghips şase săptămâni

Operată într-un spital din Germania, săptămâna trecută, Sandra Izbaşa va mai trebui să stea câteva zile acolo pentru a face o investigaţie completă. „Mai stăm până îi scoate firele şi pansamentul care trebuie schimbat zilnic. Acum îi vor mai face nişte investigaţii şi la celălat tendon să vadă cât e de sănătos, că făcând un astfel de sport, presiunea este mare”, mai spune Florin Izbaşa, care este „mulţumit” că nu s-a întâmplat ceva mai grav. „Stăm de vorbă mult cu ea. Aşa făceam şi înainte, dar acum are nevoie de mai mult suport. Este o luptătoare aşa cum o ştiţi. Vom lua totul pas cu pas. Este devreme să ne repezim în declaraţii ce va fi pe viitor”, a adăugat părintele.

Campioana noastră va trebui să suporte ghipsul încă şase săptămâni la picior şi patru la mână. „Se deplasează cu greutate şi e şi mai anevoios pentru că ea are ghipsul la mâna stângă şi e stângace”, mai spune Florin Izbaşa.

Ajutor de la Nadia Comăneci

image

„Zeiţa de la Montreal” a sunat-o imediat după operaţie pe Sandra Izbaşa, pentru a-i sări în ajutor. „Ne-a sunat marţi şi a vorbit cu Sandra, pe care a încurajat-o. Am fost foarte emoţionaţi de invitaţia ei. A spus că atunci când va fi nevoie ne ajută cu recuperarea ori la Oklahoma, ori la Las Vegas, cu cei mai buni fizoterapeuţi”, a mai spus tatăl campioanei olimpice la Beijing, Florin Izbaşa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite