ATLETISM:Ruth Fith e campioană la o sută de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM:Ruth Fith e campioană la o sută de ani!
ATLETISM:Ruth Fith e campioană la o sută de ani!

Participantă la World Masters Games, la Sydney (Australia), Ruth Fith a devenit campioană la categoria de vârstă 100-104 ani! Ea a stabilit un nou record al competiţiei la aruncarea greutăţii.

Între 10 şi 18 octombrie, în oraşul australian Sydney s-a desfăşurat o competiţie rezervată sportivilor care se află la a... a patra tinereţe. Fiind singura concurentă la categoria 100-104 ani, Ruth Fith (Australia) n-a avut probleme în a obţine victoria la aruncarea greutăţii. Ea a reuşit 4,07 metri, rezultat care reprezintă un nou record al competiţiei - cea mai bună performanţă mondială îi aparţine rusoaicei Natalia Lisovskaia, care a aruncat 22,63 metri, în 1987.
De mai bine de 15 ani, Ruth Fith a tot stabilit recorduri. Ea a participat în probele de aruncări (disc, ciocan), dar şi la lungime sau triplusalt. Cum Ruth se antrenează extrem de serios, în ciuda vârstei (de cinci ori pe săptămână), nimeni nu a reuşit să-i stea în faţă. Se spune chiar că face şi antrenament în sala de forţă, ridicând încă 35 de kilograme! Nu bea, nu fumează şi mânâncă numai legume. Nu întâmplător a atins această vârstă la care se bucură de viaţă alături de cei unsprezece nepoţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite