Fetele de aur, fericite că au scăpat de infirmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandra Izbaşa şi Ana Porgras au avut evoluţii îmbucurătoare la Campionatele Naţionale ale României. Porgras a devenit noua campioană la individual compus, în timp ce Izbaşa a evoluat la trei aparate, notele mulţumindu-i pe antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu. 

Cu ocazia Campionatelor Naţionale de Gimnastică ale Maeştrilor, desfăşurate în acest an în Sala Polivalentă din Reşiţa, Mariana Bitang şi Octavian Bellu au scos din infirmeria Lotului Olimpic colecţia de 24 de carate cu care au încântat publicul spectator. Sandra Izbaşa, care în urmă cu exact un an de zile în urmă îşi vedea ameninţată cariera din cauza unei rupturi parţiale a tendonului lui Ahile de la piciorul drept, a revenit în forţă şi a evoluat încântor la trei aparate. Campioana olimpică de la sol a fost notată cu 14,400 la sărituri, 14,800 la bârnă şi 15,150 la sol, declarându-se mulţumită de evoluţia ei.

„A fost foarte frumos. Atmosfera a fost deosebită. Sunt mulţumită de evoluţia mea, deşi e loc şi de mai bine", a spus liderul lotului României. Sandra a purtat un bandaj special în locul în care a fost operată, iar grimasele de pe faţă i-au trădat durerile. „Totul merge spre bine. A fost greu, dar refacerea a decurs foarte bine. Mai simt dureri, dar sunt de la vreme. Mi-aş fi dorit mai mult soare", spune Sandra glumind. Ea s-a accidentat grav la un antrenament pentru Campionatele Naţionale de anul trecut, în sala din Buzău.

A aterizat greşit în timpul unui exerciţiu la sol şi a suferit o ruptură parţială de tendon ahilian la piciorul drept şi o fractură la mâna stângă, fiind operată la o clinică din Germania.

Excelent s-a descurcat şi Ana Porgras, care a fost încoronată la Reşiţa drept noua regină în gimnastica feminină românească după ce a câştigat concursul individual compus. „Este foarte important pentru mine deoarece la al doilea concurs după accidentare, am ieşit campioană naţională. Este prima competiţie la care am participat la patru aparate. Mă bucur enorm pentru că am depăşit momentele grele de după accidentare, dar acum e totul bine. Pentru mine, cel mai greu aparat a fost solul, deoarece nu am avut suficient timp să lucrez după ce am revenit la antrenamente. Este foarte important să fim sănătoase, atât eu, cât şi celelalte fete, până la Campionatele Mondiale", a declarat Ana Porgras.

Bellu: „a fost un concurs util"

Din cauza accidentărilor îşi fac griji şi cei doi antrenori coordonatori, Octavian Bellu şi Mariana Bitang. "Fiecare a putut arăta ce a fost capabilă să acumuleze în timpul scurt pe care l-au avut pentru pregătire, mai ales cele care au avut perioade de întrerupere de la câteva luni de zile până la un an din cauza accidentării. A fost un concurs util", a spus Bellu. În ceea ce priveşte participarea la Campionatele Mondiale, antrenorul emerit spune că nu are prea multe variante în alcătuirea echipei.

„Multe lucruri nu mai sunt de făcut până la Mondiale. Putem ameliora siguranţa în execuţie, amplitudinea, acurateţea. După Campionatele Mondiale, având doi ani în faţă până la Olimpiadă, probabil că vor fi alte priorităţi şi pregătirea va arăta altfel, nu atât de intensivă, cu exerciţii integrale. Echipa nu e foarte greu de conturat când ai numai nouă fete, din care trebuie să facă deplasarea şapte. O să încercăm să luăm în considerare starea de sănătate şi apoi celelalte argumente", a mai spus Bellu.

Flavius Koczi, numărul 1

În absenţa lui Marian Drăgulescu, accidentat uşor, Flavius Koczi a dominat întrecerea masculină şi a câştigat concursul individual compus cu un total de 90,100 puncte. „Mi-am dorit mult să câştig acest titlu la mine acasă. Trebuie să recunosc că am avut şi emoţii, deoarece am concurat în faţa reşiţenilor mei", a declarant Koczi.

Individual compus

Feminin

Ana Porgras (Farul Constanţa) - 57,800 puncte
Diana Chelaru (CSŞ Oneşti) - 56,700 p
Amelia Racea (CSS Cetate Deva 1) - 56,650 p

Masculin

Flavius Koczi (Dinamo Bucureşti) - 90,100 p
Marius Berbecar (CSM Bistriţa I) - 86,200 p
Cristian Băţagă (CSM Bistriţa I) - 86,150 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite