De unde va sări surpriza?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă
Constantina Diţă

Constantina Diţă, Lidia Şimon, Nicoleta Grasu sunt veteranele şi, totodată, cele mai titrate atlete din lotul României, dar Bianca Perie şi celelalte tinere vin tare din urmă.

S-au dus vremurile în care România mergea la sigur atunci când se punea problema medaliilor pe care le va cuceri la atletism. Cu toate acestea, speranţe încă există, dacă nu la aur, atunci măcar la podium. Mai ales că la ultimele ediţii regretata Maria Cioncan (Atena) Şi Constantina Diţă (Beijing) au produs mari surprize.

În absenţa lui Marian Oprea (triplusalt), care a fost nevoit să renunţe la Naţionale, ultimul criteriu de calificare la JO, din cauza unor dureri la picior acuzate la Campionatul European de la Helsinki, şanse la clasări superioare au maratonistele Constantina Diţă şi Lidia Şimon, campioana olimpică en titre, respectiv vicecampioana din 2000, precum şi aruncătoarea de disc Nicoleta Grasu.

Aflată la a 6-a ediţie a JO - le-a egalat pe Lia Manoliu (disc) şi Elisabeta Lipă (canotaj), Nicoleta Grasu speră să obţină la Londra medalia care îi lipseşte din palmares. „Am urcat pe podium la Mondiale şi la Europene, nu şi la Jocurile Olimpice. Sper să prind finala, în primul rând, iar apoi se poate întâmpla orice", ne-a declarat atleta.

Ştef a dat triplusaltul pe marş

Participantă la probele de marş, Claudia Ştef priveşte şi ea cu încredere competiţia londoneză. „Nu poţi să-ţi faci planuri dinainte, dar eu sper să concretizez acolo toată munca depusă, toate acumulările din acest an". Fostă practicantă a săriturii în lungime şi a triplusaltului, ea a fost nevoit să treacă pe această probă din cauza unor probleme la coloana vertebrală.

Claudia crede că în lotul de atletism există o îmbinare perfectă între cei cu mare experienţă şi tinerii cu rezultate promiţătoare. Iar statistica îi dă dreptate. Majoritatea atletelor care abia au trecut de 20 de ani au cel puţin o medalie, dacă nu un titlu, la Mondialele sau Europenele de juniori şi tineret. 

Bobocel, rezultat deosebit în „Liga de Diamant"

Cel mai bun rezultat pe plan internaţional, în ultimul timp, l-a obţinut însă Ancuţa Bobocel. Sportiva din Drobeta Tr. Severin s-a impus luna aceasta, în etapa de la Londra din „Liga de Diamant", la 3.000 de metri obstacole. „Am 14 medalii la Mondialele şi Europenele de juniori şi tineret, iar aceste rezultate arată că această probă mi se potriveşte. Clima de la Londra îmi convine. Publicul se comportă frumos. Dacă mă voi simţi în largul meu, atunci, fiind şi o fire ambiţioasă, nu îmi va sta nimeni în cale".

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite