Cristina Bujin, locul cinci în finală la triplusalt la CE de atletism în sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Bujin s-a clasat, sâmbătă, pe locul cinci în finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de atletism în sală, de la Paris. Finala a fost câştigată de Simona La Mantia, care a reuşit în a cincea săritură să repete performanţa de 14.60 de metri.

După 14,12 metri în calificări, Cristina Bujin a reuşit cea mai bună performanţă a sezonului său, din prima încercare în finală, de 14,19 metri, urcând imediat pe locul secund, după slovena Rodici (14,34 metri). A urmat o ratare la a doua săritură şi o încercare mai slabă, de 14,08 metri, la jumătatea finalei, Cristina aflându-se pe locul cinci, în timp ce la vârf, italianca Simona La Mantia stabilise deja cea mai bună performanţă din lume în acest sezon, cu 14,60 metri. Ultimele trei sărituri nu au adus performanţe mai bune Cristinei Bujin (13,98 metri şi două ratări), astfel că a rămas cu cea reuşită din prima încercare şi locul cinci la finalul concursului.

Tot sâmbătă, Roxana Bârcă s-a calificat în finală la 3000 de metri, Cornelia Deiac tot în finală, dar la săritura în lungime, în timp ce Andreea Ogrăzeanu a ratat semifinalele la 60 de metri, Esthera Petre finala la săritură în înălţime, iar Viorica Ţigău şi Cristina Sandu, finala la săritura în lungime.

Vineri, în prima zi a CE de la Paris, doar doi atleţi români au fost norocoşi, obţinând calificarea în finală la triplusalt: Cristina Bujin şi Marian Oprea.

La CE de altetism în sală de la Paris, România a deplasat o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism este de obţinere a unei medalii, plus clasarea altor doi-trei sportivi în primele opt locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite