Cornelia Deiac, locul 4 în finală la săritură în lungime la Universiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornelia Deiac a ocupat, miercuri, locul patru în finala probei de săritură în lungime, la Jocurile Mondiale de la Shenzhen (China).

Atleta tricoloră a sărit 6.45 metri, fiind depăşită în finală de rusoaicele Anna Nazarova (medalie de aur, 6.72 metri), Iulia Pidluzhnaia (argint, 6.56 metri) şi nemţoaica Melanie Bauschke (bronz, 6.51 metri). În finală au concurat 12 sportive.

Tot miercuri, în finală la 100 de metri, Andreea Ogrăzeanu s-a clasat pe locul 6, cu 11.49 secunde, proba fiind câştigată de jamaicana Carrie Rusell (11.05 secunde, cel mai bun timp al carierei).

Delegaţia României a obţinut până în prezent 10 medalii la Jocurile Mondiale Universitare, astfel: aur - gimnastul Flavius Koczi (sol şi sărituri); argint - Bianca Pascu (spadă), gimnastul Marius Berbecar (paralele), înotătorul Norbert Trandafir (100 m liber); bronz - Flavius Koczi (cal cu mânere), judoka Valentin Radu (cat. 90 kg), Violeta Dumitru (cat. 48 kg), echipa masculină de gimnastică şi de echipa feminină de tenis de masă.

Delegaţia României la JMU de la Shenzhen include 60 sportivi (28 fete şi 32 de băieţi), obiectivele stabilite fiind de câştigare a 7-8 medalii şi alte zece clasări pe locurile 4-6. Cei 60 de sportivi studenţi participă la 9 discipline: atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică aerobică, înot, haltere, judo, scrimă şi tenis de masă.

La ediţia din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Gimnastul Flavius Koczi a câştigat aurul la sărituri şi bronzul la paralele, atleta Ancuţa Bobocel a cucerit argintul la 3.000 m obstacole, iar scrimera Simona Deac a luat argint la spadă individual. România a fost reprezentată la Belgrad de 90 sportivi ce au concurat la 7 discipline.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite