3 ani de la primul aur olimpic la maraton din istoria sportului românesc: Constantina Diţă şi Valeriu Tomescu ţintesc separat spre Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Tomescu este cel mai tânăr antrenor al unei campioane  olimpice
Valeriu Tomescu este cel mai tânăr antrenor al unei campioane olimpice

Costantina Diţă şi antrenorul ei Valeriu Tomescu sărbătoresc astăzi, 17 august, 3 ani de la primul aur olimpic la maraton din istoria sportului românesc.

Atleta română a uimit o lumea întreagă la Jocurile Olimpice de la Beijing, câştigând cea mai veche probă olimpică, la 38 de ani.

„Ne-am felicitat reciproc şi ne-am adus aminte de acele momente memorabile", a spus Vali Tomescu.

La 3 ani de la marea performanţă, Constantina şi Valeriu au ales drumuri separate în carieră şi viaţa personală. În timp ce Constantina se antrenează şi locuieşte în continuare în Statele Unite ale Americii, Vali Tomescu s-a întors în această vară, în România, angajându-se într-o nouă mare provocare: să califice după decenii de aşteptare un atlet român în proba masculină de maraton, la Jocurile Olimpice de vară. Pariul lui pentru Londra şi Rio de Janeiro este Beniamin Răsădea.

„Acum atenţia mea este îndreptată spre un alt viitor campion. Este vorba despre Beniamin Răsădea. Beniamin este un băiat foarte cuminte, foarte serios, cu un mare potenţial. Obiectivul nostru este obţinerea baremului A olimpic pentru Londra 2012", a spus Vali Tomescu.

Beniamin Răsădea şi Vali Tomescu au început colaborarea în luna mai şi deja atletul şi-a îmbunătăţit performanţa, cu aproape 4 minute, la semimaraton.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite