Conflictul Szabo vs Szekely, în topul duşmăniilor din sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retrase din activitate de ceva ani, cele două foste mari atlete revin în atenţia presei internaţionale
Retrase din activitate de ceva ani, cele două foste mari atlete revin în atenţia presei internaţionale

Conflictul dintre fostele atlete Gabriela Szabo şi Violeta Beclea Szekely, care au ajuns şi în instanţă în 2002, a fost inclus, vineri, de cotidianul The Independent într-un top al "duşmăniilor de moarte din sport".

"Rivalitatea dintre aceste două atlete a început atunci când mai tânăra şi mai drăguţa Szabo a intrat în scenă în anii 1990 şi a început să ameninţe dominaţia lui Beclea. Când Beclea a fost depistată pozitiv, în 1996, Szabo nu a pierdut timpul şi a făcut câteva remarci tăioase. Apoi, după ce a câştigat proba de 1.500 metri la Campionatele Mondiale în sală din 1999, Szabo a refuzat să dea mâna cu Beclea, care terminase pe locul doi. Mai mult, Szabo a afirmat ulterior că Beclea este «prea urâtă» pentru a fi invitată la reuniune. Furioasă, Beclea a dat-o în judecată pe Szabo, cerând despăgubiri de 100.000 de lire sterline, după ce a refuzat scuzele acesteia", notează The Independent.

Violeta Beclea a acţionat-o în justiţie pe Gabriela Szabo, în urmă cu aproape zece ani, solicitându-i daune în valoare de 150.000 de dolari, pentru declaraţiile defăimătoare pe care le-a făcut la adresa sa. Gabriela Szabo a declarat, la începutul lunii februarie 2002, că organizatorii unei competiţii de la Stuttgart nu au invitat-o la turneu pe Beclea deoarece este urâtă. Ulterior, Szabo şi-a cerut public scuze, dar Beclea a precizat că scuzele au fost numai de "suprafaţă".

În luna ianuarie 2003, Gabriela Szabo a fost condamnată la plata unei amenzi penale şi a unor despăgubiri morale, în procesul de calomnie pe care i l-a intentat Violeta Beclea Szekely. Szabo a fost condamnată atunci la plata unei amenzi penale de opt milioane de lei. Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii au dispus ca Szabo să plătească Violetei Beclea despăgubiri morale totalizând 5.000 de dolari.

Topul "duşmăniilor de moarte din sport", realizat de The Independent:

1. Roy Keane - Mick McCarthy (fotbal)

2. Martina Hingis - surorile Venus şi Serena Williams (tenis)

3. Brian Clough - Don Revie (fotbal)

4. Lewis Hamilton - Fernando Alonso (Formula 1)

5. Muhammad Ali - Joe Frazier (box)

6. Gabriela Szabo - Violeta Beclea Szekely (atletism)

7. Tiger Woods -Phil Mickelson (golf)

8. Anatoli Karpov - Viktor Korchnoi (şah)

9. Ian Botham - Ian Chappell (crichet)

10. Benny "Kid" Paret - Emile Griffith (box).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite