Cinci dintr-o lovitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de componenţi ai echipei de marş a Rusiei au fost suspendaţi după ce s-a dovedit că s-au dopat cu EPO

Lovitură grea pentru atletismul rusesc. Nu mai puţin de cinci sportivi din această echipă vor sta departe de arenele sportive timp de doi ani.

Dopajul continuă să fie o problemă de care sportul mondial nu pare a fi în stare să scape. Toate încercările celor ce efectuează testele antidoping de a elimina acest fenomen ce a luat o amploare inimaginabilă în ultimii ani nu au dat roade. Ultima “ispravă” de acest gen le aparţine unor atleţi ruşi.

Nu mai puţini de cinci sportivi din lotul de marş al echipei Rusiei au fost depistaţi pozitiv în ultimele luni. Vladimir Kanaikin, Alexei Voevodin şi Viktor Burayev, specialişti ai probelor de marş, au fost depistaţi pozitiv cu EPO în urma unui test  efectuat pe 20 aprilie.

Igor Morozov şi Serghei Yerokhin au fost, la rândul lor, depistaţi pozitiv în urma controalelor ce au avut loc înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Suspendarea sportivilor a început cu data de 9 septembrie.

Multiplu medaliat mondial la juniori şi cadeţi, Kanaikin este şi deţinătorul recordului mondial la 20 km marş (1.17:16), în aşteptarea omologării de către IAAF a performanţei unui alt rus, Serghei Morozov (1.16:43).

Borchin, în vârstă de 21 de ani, deţine a treia performanţă mondială a sezonului la 20 km marş (1.17:55).

Trei cazuri amânate

Amânări în alte trei cazuri de dopaj. Comisia de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional a decis să amâne pentru luna octombrie decizia sa în 3 cazuri de dopaj înregistrate la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, pentru a lăsa timp sportivilor implicaţi să-şi pregătească apărarea.

Cazul celor doi aruncători de ciocan din Belarus, Vadim Deviatovski, medaliat cu argint, şi Ivan Tihan, medaliat cu bronz, ale căror teste pozitive la testosteron au fost făcute publice la o săptămână după Jocurile Olimpice din acest an, a fost amânat pentru 17 octombrie, pentru ca cei doi atleţi să furnizeze probe în apărarea lor.

Pentru cazul kaiacistului polonez Adam Seroczynski, depistat pozitiv la clenbuterol după ce s-a clasat pe locul 4 la K2 1000 m, CIO va anunţa o decizie pe 8 octombrie.Nouă sportivi au fost depistaţi pozitiv de Comitetul Olimpic Internaţional, în perioada JO 2008, dintre care 4 numai în atletism.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite