Cea mai bună performanţă a sezonului la 100 de metri liber: 9,78!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jamaicanul Asafa Powell a stabilit joi cea mai bună performanţă a anului la 100 de metri plat, 9 secunde, 78 de sutimi şi 100 de miimi, în etapa a şaptea a Diamond League, de la Lausanne a Ligii de Diamant, devansându-i pe compatriotul său, Michael Frater (9,88) şi pe tânărul francez Christophe Lemaitre (21 de ani), care, cu performanţa de 9,95, a egalat recordul naţional al ţării sale.

Aceasta este a patra cea mai valoroasă performanţă a tuturor timpurilor, după 9,58 al lui Usain Bolt, 9,69 a lui Tyson Gay şi 9,72 a lui... Asafa Powell (28 de ani).

"A fost o cursă bună, chiar dacă a fost puţin cam frig. Am realizat un timp bun. Tot ce este sub 9,8 este foarte bine. Şi, cum nu este decât a doua etapă a Ligii de Diamant, pot să privesc cu încredere spre viitor", a declarat Powell la puţin timp după finalul competiţiei.

De asemenea, recordmenul mondial pe distanţa de 800 de metri, kenyanul David Rudisha (23 de ani) a stabilit şi el la Lausanne cea mai bună performanţă a sezonului, cu timpul de un minut, 43 de secunde, 46 de miimi, la aproape două secunde de cel mai bun timp din istorie (1:41,01).

"Cred că încă mai pot progresa aici, la Lausanne, dar obiectivul meu îl reprezintă Campionatele Mondiale de la Daegu (n. red. din perioada 27 august - 4 septembrie). Nu am câştigat încă marele premiu. Tatăl meu, un om deosebit, care m-a încurajat foarte mult şi care mi-a deschis ochii, m-a învăţat că trebuie să ai grijă cum îţi gestionezi viaţa şi cariera, aşa că nu vreau să forţez", a declarat Rudisha, la finalul cursei.

sursa: tvr.ro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite