Carl Lewis, împiedicat să candideze pentru un post în senatul statului New Jersey

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul Carl Lewis, de nouă ori campion olimpic la atletism între 1984 şi 1996, nu şi-a putut depune candidatura pentru un post în senatul statului New Jersey, deoarece nu îndeplinea condiţiile privind reşedinţa.

Secretarul statului New Jersey, republicanul Kim Guadagno, a anunţat că Lewis nu se putea prezenta, în luna iunie, la alegeri, din partea Partidului Democrat, deoarece şi-a plătit impozitele în California, deţine o locuinţă acolo şi votează în statul californian.

Pe de altă parte, fostul campion, care a crescut în New Jersey, are permisul de conducere înregistrat în acest stat, are mai multe case aici şi este antrenor volutar de atletism în oraşul său natal Willingboro din 2007.

Lewis, care va împlini 50 de ani la 1 iulie, poate face apel la această decizie.

"Regele Carl" a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 (la 100 metri, 200 metri, ştafetă 4x100 metri, săritura în lungime), două la Seul, în 1988 (100 metri şi săritura în lungime), două la Barcelona (ştafetă 4x100 metri şi săritura în lungime) şi una la Atlanta în 1996 (săritura în lungime).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite