Canicula, principalul ei adversar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canicula, principalul  ei adversar
Canicula, principalul ei adversar

Nicoleta Grasu a ales să se pregătească în afara Bucureştiului pentru CM. Cu o lună înainte de Mondialele de la Berlin, în răcoarea Snagovului, atleta noastră crede că experienţa şi seriozitatea cu care se pregăteşte o vor ajuta să obţină un rezultat bun.

Îndeplinirea baremului de 62 de metri pentru participarea la Campionatului Mondial de la Berlin (15-23 august) nu i-a ridicat nicio problemă multiplei medaliate mondiale şi europene la disc Nicoleta Grasu. “Am reuşit rezultate superioare în majoritatea concursurilor la care am participat.

Am avut un sezon destul de bun. Recent, am câştigat în Franţa, la Villeneuve d’Ascq, cu 63,04 metri. O aruncare bună. Sunt mulţumită”, ne-a mărturisit sportiva, care crede însă că se poate şi mai bine. „Cu mai multă atenţie la tehnică, cu o concentrare mai bună, pot reuşi mai mult”. Chiar şi o medalie, spun mulţi.

Veterană a lotului naţional - prima participare a ei la CM datează din 1993 -, Nicoleta Grasu crede că experienţa acumulată, seriozitatea cu care se pregăteşte, o ajută să rămână în top.

„Proba de aruncare a discului presupune multă tehnică. Cunoşti greşelile pe care le poţi face şi atunci pui totul la punct. Cel mai important este să fii sănătos. Că atunci reuşeşti să le faci pe toate. Mai sunt probleme, însă acum mă simt destul de bine”. 

SNAGOV, BAZA EI PREFERATĂ

Ca mulţi alţi sportivi, Nicoleta Grasu preferă să se pregătească la Baza Nouă din Snagov. „Este multă linişte, verdeaţă. E clima mai bună. E aer. Avem tot ceea ce ne trebuie. Nu e nebunia din Bucureşti. Spre deosebire de anul trecut, acum, până de curând, n-a fost nici foarte cald.

Acum rămâne să-mi încarc bateriile până la Mondiale. Fac şi câte două antrenamente pe zi. Când nu e soţul, îi mai îndrum şi pe cei mai tineri. Nu cred însă că voi deveni antrenor după ce mă voi lăsa. Îmi este greu să spun acum. Îl am şi pe Ştefan, băiatul meu. Poate o să mai vină şi alt copil. Nu ştiu”, mărturiseşte atleta.

„LA NOI ÎNCĂ SE FACE SPORT“

În privinţa viitorului atletismului românesc, Nicoleta Grasu are motive să fie îngrijorată: „Nu prea mai vin copiii spre sport. Cluburile nu prea au ce să le mai ofere în afară de condiţiile de pregătire, de o masă. Mai este şi criza aceasta. Este însă extrem de important ca toţi copiii să fie învăţaţi de mici să alerge, să sară, să înoate. Să nu devină sedentari. Oricum, eu zic că, de bine, de rău, la noi, în România, încă se face sport”, a concluzionat atleta.

 Fiul vrea să-i calce pe urme

În afară de antrenamente, pe care le face sub îndrumarea soţului, Costel Grasu, Nicoleta îşi petrece o mare parte din timp alături de fiul ei, Ştefan. În vârstă de şase ani, acesta spune că vrea să ajungă, când va fi mare, aruncător de disc. “Ca mama şi ca tata. Am învăţat să fac genuflexiuni. Să merg pe bicicletă”, spune puştiul care, după ce a terminat grădiniţa, îşi însoţeşte părinţii la antrenamente. 

Nicoleta Grasu

Data naşterii: 11 septembrie 1971
Locul naşterii: Secuieni
Sport: atletism
Probă: aruncarea discului
Cea mai bună performanţă: 68,80 m (1999 / Poiana Braşov)

Palmares:

Jocurile Olimpice: locul 6 în 2004 (Atena)
Campionate Mondiale: locul 7 în 1993 (Stuttgart), locul 3 în 1999 (Sevilla), locul 2 în 2001 (Edmonton), locul 6 în 2005 (Helsinki), locul 4 în 2007 (Osaka)
Campionate Europene: locul 3 în 1998 (Budapesta), locul 3 în 2006 (Gőteborg)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite