CE atletism/Roxana Bârcă şi Cornelia Deiac, calificate în finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornelia Deiac s-a calificat direct, sâmbătă, în finala probei de săritură în lungime, în timp ce Viorica Ţigău şi Cristina Sandu au ratat ultimul act, la Campionatele Europene de sală, de la Paris.

Cornelia Deiac a ratat la prima săritură, dar a revenit puternic din urmă, reuşind 6.50 metri la următoarea încercare, cu care a urcat pe locul 7 în acel moment. Ultima săritură a fost şi cea mai bună, 6.60 metri, exact baremul impus pentru calificarea directă în ultimul act.

Viorica Ţigău a debutat excelent în calificări, cu o săritură de 6.41 metri, îmbunătăţită din a doua încercare la 6.56 metri, cu doar patru centimentri sub baremul impus de calificare directă. Aflată pe locul cinci după două sărituri, Ţigău a sărit 6.17 metri la ultima încercare, încheind calificările pe locul 10, care nu i-a adus "biletul" pentru finală.

Cea de-a treia reprezentantă a României în calificări, Cristina Sandu a sărit 6.34 metri din prima încercare, 6.44 metri din a doua, încheind concursul cu 6.42 de metri, insuficient însă pentru a prinde finala de duminică. Sandu a încheiat pe locul 14 în clasamentul general.

Tot sâmbătă, Roxana Bârcă s-a calificat în finală la 3000 de metri, în timp ce Andreea Ogrăzeanu a ratat semifinalele la 60 de metri, încheind pe locul 23 în clasamentul general al seriilor, iar Esthera Petre nu a reuşit nici ea calificarea în finală, în proba de săritură în înălţime.

Vineri, în prima zi a CE de la Paris, doar doi atleţi români au fost norocoşi, obţinând calificarea în finală la triplusalt: Cristina Bujin şi Marian Oprea.

La CE de sală de la Paris, România a deplasat o delegaţie formată din 16 sportivi. Obiectivul trasat de FR Atletism este de obţinere a unei medalii, plus clasarea altor doi-trei sportivi în primele opt locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite