„În Bucureşti te omoară distanţele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„În Bucureşti te omoară distanţele“
„În Bucureşti te omoară distanţele“

Dorinţa şi disciplina sunt două condiţii pentru ca puştii să practice cu succes atletismul. Antrenoare la CSŞ7 Dinamo, Claudia Isailă-Andrei spune că „altfel nu faci nimic. Nici în viaţă, nici în sport!“. Devenită de curând mamă, sibianca şi-a lăsat grupa de copii pe mâna colegului ei Constantin Macovei. Nu va renunţa la antrenorat, deşi puştii vin tot mai greu la atletism.

Campioană mondială la junioare, în 1992, în proba de aruncarea suliţei, Claudia Isailă-Andrei s-a dedicat antrenoratului în ultimii ani, la CSŞ7 Dinamo.

Chiar dacă a devenit mama unei fetiţe, Sarah Maria, astă primăvară, fiind acum în concediu post-natal, sibianca a rămas conectată la ceea ce se întâmplă în atletism.

„Acum sunt mai ocupată, cu fetiţa. Am mai multe responsabilităţi. N-am rezistat însă să nu mă uit la Mondialele de la Berlin”, ne-a declarat cea care îşi împarte viaţa cu internaţionalul stelist de rugby Iulian Andrei.

Implicată direct în descoperirea şi şlefuirea tinerelor talente, Claudia nu este de acord cu ideea că a practica atletismul nu ridică probleme.

„Este adevărat că părinţii unui copil nu cheltuie atât de mult pe echipament, însă un puşti trebuie să-şi dorească să facă acest sport. Atragerea micuţilor spre stadion este dificilă. Ca antrenor trebuie să te joci cu ei, iar mai apoi, o dată cu participarea la concursuri, să ştii să-i înveţi ce înseamnă competiţia”.

Fosta campioană consideră că nu talentul este primordial în obţinerea unor performanţe, ci mai ales disciplina.

Nu poţi face sport cu capul în nori

„În grupa pe care am pregătit-o a fost un băiat care fugea de rupea pământul. A obţinut rezultate din prima. Era un talent înnăscut. Din păcate, el era cu mintea în altă parte şi se tot accidenta. A căzut la schi, iar la un meci de fotbal a dat cu capul de ciment. Medicii i-au interzis să mai facă sport. L-am pierdut”, ne-a spus Claudia, care recunoaşte că şi ea, atunci când era sportivă, nu reuşea să se antreneze atunci când gândurile sale erau îndreptate spre alte probleme.

„Din acest motiv, oricât de experimentat ai fi ca sportiv, ai nevoie de un antrenor care să corecteze mişcările tale. Altfel nu faci nimic”.  Cum nu poate trăi departe de sport, Claudia Isailă va reveni peste doi ani în antrenorat, însă îşi doreşte ca atunci să se poată concentra pe proba de suliţă, care îi este atât de dragă.

„Nu va fi deloc simplu. În Bucureşti este mai greu să atragi copiii spre aşa ceva decât în oraşele mai mici. Sunt şi distanţele mari între casa lor şi stadion. În plus, proba de suliţă este una tehnică. Trebuie să munceşti foarte mult pentru a reuşi”, a fost concluzia campioanei.

Monica Stoian ştie ce vrea!

image

Claudia Isailă a considerat că prezenţa a două românce, Monica Stoian şi Maria Negoiţă, în finala de suliţă a CM este remarcabilă.

„Puţini ştiu că după ce-ţi faci încălzirea treci într-o sală de aşteptare, iar apoi prin două filtre până ajungi pe stadion. Trebuie să te mişti tot timpul. E foarte greu să rămâi în priză. Monica Stoian ştie ce vrea.

Locul patru obţinut de ea e cu atât mai important cu cât a fost operată la umăr. Clasată pe 10 la CM, Maria Negoiţă e fata unui fost suliţaş. E o moştenire de familie în cazul ei”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite