ATLETISM: Bolt – Gay, duelul celor mai rapizi oameni ai planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM: Bolt – Gay, duelul celor mai rapizi oameni ai planetei
ATLETISM: Bolt – Gay, duelul celor mai rapizi oameni ai planetei

Dintotdeauna, proba de 100 metri bărbaţi a stârnit un interes enorm, iar atleţii care s-au întrecut pe această distanţă au avut statutul de vedetă. La fel se va întâmpla şi acum, la Mondialele de la Berlin, unde Usain Bolt (Jamaica) şi Tyson Gay (SUA) anunţă un duel comparabil cu cel de acum 20 de ani dintre Carl Lewis şi Ben Johnson.

Impresionante, cărţile de vizită spun totul despre cei doi protagonişti. Bolt este triplu campion olimpic. Gay are trei titluri mondiale. Primul este cel mai rapid om pe 100 şi 200 m, celălalt a reuşit în acest an primele două rezultate mondiale ale sezonului pe „sută”.

Cu toate că nu sunt la... cuţite, aşa cum s-a întâmplat cu Lewis şi Johnson, Usain Bolt şi Tyson Gay „păstrează” distanţa unul faţă de celălalt. Referirile la rival sunt destul de rare. Americanul a avut totuşi puterea să spună că „Bolt este un tip foarte amuzant, cu multă personalitate”.

Proba de 100 metri, la masculin, programează mâine, 15 august, seriile (ora 12.40) şi sferturile de finală (19.50), iar poimâine vor avea loc semifinalele (20.10) şi finala (22.35).

Eurosport şi TVR2 vor transmite CM de la Berlin. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite