Atletism/Cubanezul Santiago Antunez, desemnat antrenorul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Santiago Antunez
Santiago Antunez

Cubanezul Santiago Antunez, care îl pregăteşte pe Dayron Robles, campionul olimpic en titre şi deţinătorul recordului mondial la 110 m garduri (12sec87/100), a fost ales antrenorul anului de către Federaţia internaţională de atletism (IAAF), anunţă presa cubaneză

Antunez lucrează în atletism de 40 de ani şi l-a mai avut ca elev pe Anier Garcia, campion olimpic la 110 m garduri în anul 2000, la Sydney, şi medaliat cu bronz la Olimpiada de la Atena (2004).

IAAF a dorit, astfel, să onoreze un maestru al acestei probe, care a format totodată cinci campioni mondiali de juniori. Santiago Antunez va intra în posesia premiului federaţiei internaţionale pe 21 noiembrie, la Monte Carlo, în cadrul galei anuale a stelelor atletismului.

Dayron Robles, în vârstă de 24 ani, a câştigat titlul mondial în sală, la 60 m garduri, în luna martie la Doha. Sezonul său în aer liber s-a oprit brusc din cauza unei accidentări la adductori. Medaliatul cu aur de la Beijing a anunţat recent că este "complet refăcut".

Campionatele Mondiale din anul 2011, de la Daegu (Coreea de Sud), programate între 27 august şi 4 septembrie, costituie marea provocare a lui Robles, care vizează totodată şi recordul mondial indoor la 60 m garduri, deţinut în prezent de britanicul Colin Jackson (7sec30/100).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite