Atacă medaliile mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacă medaliile mondiale
Atacă medaliile mondiale

Prin rezultatele obţinute la concursurile din 2009 „gardista“ Angela Moroşanu şi aruncătoarea de disc Nicoleta Grasu se numără printre favorite la Campionatul Mondial de la Berlin (15-23 august).Naţionalele de la Bucureşti au arătat forma deosebită în care se află Nicoleta Grasu (disc) şi Angela Moroşanu (400 metri garduri), rezultatele lor plasându-le în topul mondial.

Participantă la competiţiile atletice majore de peste 15 ani, Nicoleta Grasu (37 de ani / Dinamo Bucureşti) şi-a păstrat vivacitatea, dorinţa de a câştiga.

Veterană a lotului naţional de atletism, ea a avut un concurs reuşit la Naţionale, obţinând un nou titlu cu o aruncare de 64,40 metri. Acest rezultat, dublat şi de cele înregistrate în concursurile precedente (a câştigat la Villeneuve d’Ascq, cu 63,04 m), o creditează pe multipla medaliată mondială cu şanse în competiţia ce se va desfăşura la Berlin. Chiar dacă soţul şi antrenorului ei, Costel Grasu, se fereşte să vorbească despre aşa ceva.

Rămâne de văzut dacă Nicoleta va prinde vârful de formă în Germania, reuşita ei fiind condiţionată şi de dispoziţia în care se va afla în ziua de concurs. “Îmi doresc să fiu sănătoasă”, mărturisea aruncătoarea la câteva minute după ce cucerise un nou titlu naţional. 

Altfel, campioana a făcut tot ceea ce depinde de ea pentru a se prezenta în cea mai bună formă la Berlin.  “Viaţa noastră este legată de atletism. Cel mai mult timp ni-l petrecem pe stadion. Fireşte că mai participăm şi la o onomastică, din când în când, însă ştim să ne programăm timpul în aşa fel încât rezultatele sportive ale Nicoletei să fie pozitive”, a declarat antrenorul Costel Grasu pentru „Adevărul Sporturi“.

Moroşanu are al doilea timp al sezonului

Cealaltă „tricoloră” care ne dă speranţe să depăşim numărul de medalii (una singură) cucerite la ediţia precedentă a Mondialelor este atleta specializată la 400 metri garduri, Angela Moroşanu. Urmaşa Ionelei Târlea a reuşit chiar săptămâna trecută, la Campionatele Naţionale, un record personal şi totodată al doilea cel mai bun rezultat al sezonului, oprind cronometrul la 53,95 de secunde, după ce la reuniunile din acest an s-a clasat de fiecare dată printre primele.

Cu o astfel de performanţă, ieşeanca de 23 de ani visează la primul loc al podiumului la proba sa, acolo unde a mai urcat în urmă cu doi ani la Europenele de tineret.

„Nimic nu se compară cu acele câteva clipe de pe podium când auzi imnul ţării tale, iar rezultatele din ultima vreme îmi dau speranţe pentru un rezultat bun la Berlin”, a declarat atleta, care vrea să-şi arate adevărata valoare la nivel de seniori într-o competiţie internaţională după ce anul trecut o accidentare a ţinut-o departe de performanţă la Jocurile Olimpice.

Cel mai bun rezultat al sezonului la 400 metri garduri îl deţine americanca Lashinda Demus, care la reuniunea de la Monaco a reuşit să parcurgă această distanţă în 52.63 de secunde.

Nicoleta Grasu

Data naşterii:
11 septembrie 1971
Locul naşterii: Secuieni
Probă: aruncarea discului
Cea mai bună performanţă: 68,80 m (1999 / Poiana Braşov)

Palmares:

Jocurile Olimpice: locul 6 în 2004 (Atena)
Campionate Mondiale: locul 7 în 1993 (Stuttgart), locul 3 în 1999 (Sevilla), locul 2 în 2001 (Edmonton), locul 6 în 2005 (Helsinki), locul 3 în 2007 (Osaka)
Campionate Europene: locul 3 în 1998 (Budapesta), locul 3 în 2006 (Gőteborg)

Angela Moroşanu

Data naşterii: 26 iulie 1983
Locul naşterii:  Iaşi
Probă: 400 metri garduri
Cea mai bună performanţă:  53,95 secunde (2009 / Bucureşti)

Palmares:

Jocurile Olimpice: locul 6 în 2004 (Atena) cu ştafeta 4x100 m;
locul 1 la Campionatele Europene de Tineret în 2007 (Debrecen),
locul 5 la Golden League de la Paris (2009),
locul 1 la reuniunea de la Lucerna (2009),
locul 4 la Super GrandPrix de la Londra (2009)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite