Angela Moroşanu: „Am avut un sezon foarte bun!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Moroşanu: „Am avut un sezon foarte bun!“
Angela Moroşanu: „Am avut un sezon foarte bun!“

Calificată în premieră în finala IAAF, atleta Angela Moroşanu recunoaşte că acest sezon competiţional a fost unul mult peste propriile aşteptări. Sportivii care au obţinut cele mai bune rezultate la reuniunile sub egida federaţiei internaţionale pe parcursul lui 2009 se reunesc în acest week-end la Salonic.

Adevărul Spor­turi: Cu ce gânduri abordezi finala IAAF de la Salonic?

Angela Moroşanu: Este final de sezon şi ultima impresie contează. Este pentru prima oară când ajung în finala IAAF şi mă bucură mult acest lucru. Să fiu sinceră, la începutul anului, îmi doream doar să pot participa la cât mai multe concursuri.

Ce obiectiv ţi-ai propus la acest concurs important?

Deocamdată planează o incertitudine vizavi de lista de start. Cert este doar că eu voi fi prezentă acolo. Am alergat mereu foarte bine în Grecia, mi-am stabilit de câteva ori recorduri personale acolo şi sunt destul de optimistă că pot scoate un rezultat bun.

Cum ai caracteriza acest sezon pentru tine?

Unul foarte bun. Am trecut prin momente dificile în 2008 şi, dacă mi-ar fi zis cineva că pot coborî sub 54 de secunde anul acesta, i-aş fi zis că este nebun.

O mare parte dintre atleţi şi-au luat deja vacanţă. Tu de ce vei participa şi la Grand-Prix-ul de la Shanghai?

Nu am mai fost acolo şi toţi atleţii cu care am vorbit despre Shanghai mi-au spus că este o atmosferă specială. Organizatorii se comportă foarte frumos cu sportivele, le oferă cadouri şi multe alte surprize. În plus, trebuie să respect nişte obligaţii de imagine pe care le am faţă de firma care mă impresariază.

Ţi-ai stabilit calendarul pentru sezonul următor?

Da, în mare parte. Nu voi face deloc sezonul de sală pentru că vreau să încep în forţă anul viitor. Prefer să particip la începutul lui 2010 la nişte concursuri în aer liber peste Ocean, în Jamaica sau în Brazilia, şi apoi să vin în Europa gata pregătită pentru competiţiile de top.

Va relua pregătirile după o lună de vacanţă

image

Angela, alături de soţul ei



Invitată pe 20 septembrie la Grand-Prix-ul de la Shanghai, ultimul mare eveniment atletic al anului, Angela Moroşanu intenţionează să petreacă apoi o vacanţă romantică alături de antrenorul şi totodată soţul ei Adrian Ghioroaie.

„Din China vom pleca probabil la plajă în Grecia, un loc unde ne-am simţit mereu foarte bine.  Timp de două săptămâni voi renunţa total la orice are legătură cu atletismul pentru că trebuie să mă relaxez după un sezon foarte încărcat”, spune atleta româncă, care va reveni în octombrie la Ohio, acolo unde s-a stabilit recent împreună cu partnerul ei de viaţă.

Pentru că îşi doreşte foarte mult să confirme în 2010 progresul înregistrat anul acesta, Angela va relua totuşi pregătirile la începutul lui noiembrie. “Voi începe să cresc treptat volumul şi intensitatea antrenamentelor”, ne-a explicat cea mai valoroasă sprinteră română a momentului.

Angela Moroşanu

Data şi locul naşterii: 26 iulie 1983, Iaşi
Înălţime şi greutate: 1,74 metri, 57 de kilograme
Probă preferată: 400 de metri garduri
Cea mai bună performanţă:  53,95 secunde (Bucureşti/2009)

Palmares:
- Jocurile Olimpice: locul 6 în 2004 (Atena) cu ştafeta de 4x400 metri
- Locul 4 la Europenele de la Birmingham (2007)
- Campioană Europeană de Tineret în 2007 (Debrecen)
- Locul 1 la reuniunile de la Lucerna şi Gateshead (2009)
- Finalistă la CM Berlin (2009) în proba de 400 metri garduri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite