Adversarii lui Bolt se bucură că au alergat în cea mai rapidă cursă din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adversarii lui Bolt se bucură că au alergat în cea mai rapidă cursă din istorie
Adversarii lui Bolt se bucură că au alergat în cea mai rapidă cursă din istorie

Cei şapte sprinteri care au participat în cursa de 100 de metri în care jamaicanul Usain Bolt a stabilit noul record mondial, 9.58 secunde, duminică, la CM de la Berlin, au declarat că sunt fericiţi că au putut concura în cea mai rapidă probă de sprint din istoria atletismului.

Conaţionalul lui Usain Bolt, Asafa Powell, câştigător al medaliei de bronz la Berlin, a precizat că nu a putut să-l prindă pe deţinătorul recordului mondial nici după ce cursa s-a terminat. "Când am văzut timpul, am ştiut că trebuie să-l prind. Dar chiar şi la finalul cursei nu am putut să-l prind. Sunt foarte încântat de cum a alergat Usain, este minunat că am făcut parte din cursa asta. Am fost motivat chiar dacă toată lumea vedea o întrecere între Usain şi Tyson. Usain a arătat că se poate. Sunt şocat de timpul scos de el. Ştiam că va fi rapid dar nu mă aşteptam la un timp ca ăsta. Usain a dovedit că se poate şi a trimis problema la un alt nivel", a spus Asafa Powell, informează The Guardian.

Asafa Powell a reuşit la Berlin cel mai bun timp al sezonului pentru el, 9.84 secunde. Powell este fost deţinător al recordului mondial, cu timpul 9.74, performanţă stabilită în 2007.

Atletul american Tyson Gay, care a reuşit un nou record al Statelor Unite ale Americii în finala de la Berlin, cu timpul 9.71 secunde, dar a terminat doar pe poziţia a doua, după Bolt, a fost totuşi fericit pentru performanţa jamaicanului. "Sunt dezamăgit că am pierdut cursa, dar am scos cel mai bun timp al meu. Sunt chiar fericit că Usain Bolt a doborât recordul mondial. Poate suna ciudat, dar ştiam că era omeneşte posibil pentru cineva să alerge atât de repede. Din păcate, nu am fost eu", a spus Tyson Gay pentru USA Today.

Timpul realizat de Tyson Gay este al treilea ca valoare din istoria probei de 100 de metri, după performanţele lui Bolt de la finala Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008, 9.69 secunde, şi finala CM de la Berlin 2009.

Singurul atlet european participant în finala de 100 de metri de la Berlin, Dwain Chambers, consideră cursa de la CM o experienţă extraordinară. "A fost o experienţă extraordinară la care am luat parte. Am alergat alături de cei mai buni din lume. Nu e uşor la vârsta asta pentru mine dar a meritat. Cursa nu pot să o pun în cuvinte", a spus Chambers pentru BBC.

Dwain Chambers, cu timpul 10.00 secunde, a realizat, la Berlin, cel mai bun timp al său din sezonul 2009, terminând pe poziţia a şasea a clasamentului în finala Campionatului Mondial. "A plecat, a dispărut", a caracterizat Chambers cusa făcută de Bolt, spunând despre acesta că va doborî recordul mondial şi în 2010.

Ocupantul locului patru în proba de 100 de metri, Daniel Bailey, din Antigua şi Barbuda, consideră că şi el face parte din istorie după performanţa lui Bolt. "Ştiam că se va întâmpla. A arătat bine, şi la start şi în ultima parte a cursei. Aşa că mă aşteptam. Dar fac parte din istorie, mă bucur pentru asta", a spus Bailey.

Daniel Bailey a încheiat cursa de la Berlin cu timpul 9.93 secunde, fiind, alături de Darvis Patton, singurul care nu şi-a realizat cel mai bun timp al anului.

Al doilea american din cursa de la Berlin, Darvis Patton, l-a comparat pe Bolt cu un personaj de jocuri. "Este ca un personaj creat pentru jocuri. Nu pot să-mi imaginez cum a alergat Tyson 9.71 şi nu a câştigat nimic. Ar fi câştigat fiecare cursă din istorie cu timpul ăsta în afară de cea de acum şi de la Jocurile Olimpice", a spus Patton, informează CBS.

Cei doi atleţi din Trinidad şi Tobago participanţi la cursa de 100 de metri de la Berlin, Richard Thompson şi Mark Burns, au terminat pe locurile cinci şi şapte. "Nu am luat o medalie dar cu siguranţă este o performanţă satisfăcătoare pentru mine. Bolt face multe pentru atletism. Când Usain păşeşte pe pistă este o mare posibilitate ca un record să cadă", a spus Richard Thompson pentru Trinidad & Tobago Express.

Mark Burns consideră că este foarte dificil de învins Usain Bolt într-o cursă de 100 de metri. "A fost o cursă excelentă a lui Usain. Este un sprinter foarte, foarte greu de învins acum", a precizat Burns.

Ambii atleţi din Trinidad şi Tobago, Richard Thompson şi Mark Burns, au realizat cei mai buni timpi ai anului pentru ei, cu 9.93 secunde, respectiv 10.00 secunde.

Usain Bolt a stabilit un record mondial în proba de 100 metri, cu 9.58, duminică, la Campionatele Mondiale de Atletism de la Berlin. Vechiul record, 9.69, fusese stabilit tot de Bolt, la 16 august 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite