ATLETISM / CM: Cristina Bujin s-a calficat în finală la triplusalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM / CM: Cristina Bujin s-a calficat în finală la triplusalt
ATLETISM / CM: Cristina Bujin s-a calficat în finală la triplusalt

Rezultat deosebit pentru tânăra săritoare Cristina Bujin (Farul Constanţa). Participantă la calificările pentru triplusalt, ea a izbutit să prindă finala la Campionatul Mondial de la Berlin. Constănţeanca a ocupat locul 4 în grupa B, cu 14,29 metri.

Performanţa Cristinei este cea de-a şaptea înregistrată de cele douăsprezece finaliste. Românca a intrat în concurs cu 14,22 m, cu care s-ar fi calificat oricum, apoi a avut o sincopă (12,82 m), pentru a reuşi 14,29 metri la ultima încercare. Cel mai bun rezultat (14,62 m) din calificări l-a înregistrat cinezoaica Limei Xie.

La Campionatele Naţionale de la Bucureşti, de acum o săptămână, tânăra sportivă (21 de ani) din Constanţa a reuşit să stabilească cele mai bune performanţe personale la săritura în lungime (6,38 m) şi triplusalt (14,42 m). În luna iulie, la CE de tineret de la Kaunas (Lituania), sportiva legitimată la Farul a cucerit medalia de argint, cu 14,26 m. „Obiectivul meu este calificarea în finală. Dacă voi sări ca la Bucureşti cred că pot reuşi”, declara atleta înaintea plecării la Berlin. Acum se poate vorbi deja despre o reuşită.

Finala probei de triplusalt este programată luni, 17 august, de la ora 21.00.

Campionatul Mondial de atletism de la Berlin este transmis la Eurosport şi TVR2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite