ATLETISM CM 2009: Usain Bolt: "Pot alerga mai repede, chiar 9,40 pe sută"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM CM 2009: Usain Bolt: "Pot alerga mai repede, chiar 9,40 pe sută"
ATLETISM CM 2009: Usain Bolt: "Pot alerga mai repede, chiar 9,40 pe sută"

După ce a stabilit un inimaginabil record mondial pe distanţa de 100 de metri plat cu timpul de 9 secunde şi 58 de sutimi, cucerind titlul mondial, atletul jamaican Usain Bolt a declarat că poate alerga această distanţă într-un timp mai scurt.

"Cred că totul este posibil. Ştiu că pot să alerg această distanţă în 9.40. Cred că mă voi opri la acest timp. Scopul meu nu este acela de a stabili recorduri, ci de a câştiga curse. Am avut un debut de sezon dificil, cu un accident rutier în luna aprilie, astfel am întârziat cu pregătirile. Am trecut prin multe lucruri", a declarat Bolt.

Jamaicanul a precizat că după primii 50 de metri ai cursei de duminică seara şi-a dat seama că nu mai poate pierde. "Nu sunt în aceeaşi formă ca la JO de la Beijing, dar sunt într-o formă destul de bună. Am izbutit un start bun, iar la 50 de metri ştiam că va fi foarte greu să mă învingă cineva pentru că am ştiut că sunt cel mai puternic. Am întors capul şi am văzut că mă duelam cu Tayson Gay. Asta înseamă cu adevărat atletismul, competiţia cu Tyson Gay şi Asafa Powell", a mai spus Bolt.

Chiar dacă are deja în palmares trei medalii olimpice de aur şi trei mondiale, una de aur şi două de argint, Bolt este încă departe de a se considera o legendă. "Eu o legendă? Mă îndrept către asta în următorii doi ani, nu pot încă să fiu. Trebuie să realizeze aceste performaţe şi în anii viitor. Nu ştiu dacă sunt cel mai bun sprinter din istorie. Fanii trebuie să stabilească acest lucru", a precizat jamaicanul.

Legat de cursa de 200 de metri, acolo unde se va duela din nou cu Tyson Gay, campionul mondial la 100 de metri nu crede că va putea doborâ recordul mondial, pe care tot el l-a stabilit anul trecut la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Mă îndoiesc că pot să realizez un record mondial. Va fi extrem de dificil. Tyson va fi foarte puternic. O să fie o cursă senzaţională", consideră Bolt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite