ATLETISM CM 2009: Duelul Bolt-Gay nu va avea loc şi la 200 m (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ATLETISM CM 2009: Duelul Bolt-Gay nu va avea loc şi la 200 m (video)
ATLETISM CM 2009: Duelul Bolt-Gay nu va avea loc şi la 200 m (video)

Continuarea disputei dintre Usain Bolt şi Tyson Gay nu va avea loc în proba de 200 de metri plat din cadrul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Berlin. Gay nu a luat startul în seriile preliminarii pe această distanţă, care au avut loc azi-dimineaţă.

Mai citeşte: Usain Bolt: "Pot mai mult"

„Decât să risc o accidentare mai gravă, am decis să nu particip la 200 de metri”, a declarat atletul american, care a acuzat dureri la muşchii aductori încă înaintea finalei de la 100 de metri unde a fost învins de către Usain Bolt.

Gay a preferat să încerce o recuperare rapidă pentru a putea lua startul în proba de ştafetă 4x100 de metri unde SUA se va duela cu marea rivală Jamaica condusă de Bolt şi Asafa Powell. „Vreau să îmi ajut cât pot de mult coechipierii de la ştafetă”, a adăugat Gay. 

Americanul nu a fost singurul participant la 100 m care a renunţat să alerge dubla, britanicul Dwain Chambers retrăgându-se la rândul său din cauza unei accientări, după ce a ieşit al şaselea în finala la 100 m.

După ce a spulberat recordul la 100 de metri, cu 9,58 secunde, Usain Bolt a trecut fără probleme, în această dimineaţă, de prima fază în preliminariile la 200 m, încheind seria din sferturile de finală cu 20,70 secunde, cu 1 secundă şi 40 de sutimi peste recordul mondial pe care îl deţine, stabilit la JO de la Beijing.

Bolt este favorit cert în finala care va avea loc joi, iar lipsa concurenţei ar putea determina un parcurs fără record mondial.

Vezi finala la 100 de metri cu uluitorul record al lui Usain Bolt comentată în diverse limbi: 

Finlandeză:
  

Italiană:

Cehă:

Suedeză:


Germană:

Engleză:

Olandeză:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite