400 de atleţi la Internaţionalele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Campionatelor Internaţionale de atletism ale României au anunţat că la competiţia ce se va desfăşura în data de 4 iunie, la Constanţa, vor participa aproximativ 400 de concurenţi din mai multe ţări.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că rezultatele atleţilor români de la Constanţa vor conta pentru selecţia la Campionatele Europene pe echipe, care se vor desfăşura în zilele de 19 şi 20 iunie, la Budapesta.

"Această competiţie este una importantă pentru atleţii noştri, pentru că în urma rezultatelor de aici se va face selecţia pentru Campionatele Europene pe echipe, care va avea loc la Budapesta, pe 19 şi 20 iunie. Constanţa este un oraş care iubeşte sportul şi atletismul şi, pentru că pista este renovată, am decis, împreună cu DSJ Constanţa, să organizăm această ediţie la Constanţa", a spus Szabo.

Cu ocazia Campionatelor Internaţionale se vor decerna şi unele trofee omagiale: "Lia Manoliu" - disc feminin; "Ioan Soter" - înălţime (masculin şi feminin), "Maria Cioncan" - 1.500 metri feminin, "Constantin Craiu" - feminin, triplusalt, 100 metri, 400 metri, 3.000 metri obstacole; masculin, 5.000 metri, 400 metri garduri şi 200 metri, "Claudiu Bujin" - lungime masculin.

Din cauza instalaţiei de nocturnă de pe Stadionul "Farul", care nu permite desfăşurarea unor anumite probe, întrecerile de aruncare a greutăţii, discului şi ciocanului vor avea loc la CSN Snagov-Siliştea.

Conform standardelor internaţionale, premiile pentru câştigătorii probelor de seniori vor fi în valoare de 1.000 de euro, în timp ce juniorii vor primi 500 de euro.

Lotul de atletism al României va ajunge la Constanţa în data de 1 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite