Ce ascunde startul slab al gimnaştilor la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul de la care se aşteaptă cele mai multe medalii la Beijing nu ne-a dat mari speranţe în concursul de calificări Gimnaştii români s-au calificat abia de pe poziţia a opta în

Sportul de la care se aşteaptă cele mai multe medalii la Beijing nu ne-a dat mari speranţe în concursul de calificări

Gimnaştii români s-au calificat abia de pe poziţia a opta în finala pe echipe. Fetele au reuşit accederea în ultimul act de pe poziţia a patra.

Motive de îngrijorare pentru delegaţia României de la Beijing, după concursurile de calificare la gimnastică. Greşelile băieţilor şi lipsa de prospeţime a fetelor nu ne dau mari speranţe. Cu toate acestea, preşedintele ANS, Octavian Bellu, nu dezarmează.

"Speranţa mea este ca pentru gimnaştii noştri ceea ce s-a întâmplat în concursul de calificare să nu fi reprezentat altceva decât un antrenament pe podium. Situaţia se va schimba însă la finale. Atunci, totul pleacă de la zero şi va fi altceva. Orice se poate schimba într-o finală olimpică", priveşte cu optimism situaţia cel mai titrat antrenor din gimnastica românească, Octavian Bellu.

Actualul coordonator al lotului feminin, Nicolae Forminte, spune la rândul său că nu este deplin mulţumit de felul în care s-au mişcat fetele, dar că aşteaptă ca lucrurile să se schimbe în ultimul act. "Fetele au resimţit oboseala acumulată în ultima vreme. Nu au existat greşeli majore şi cred că ne putem descurca mai bine în finală", spune Forminte, care aşteaptă o clasare pe podium.

Ponor ne vede sub SUA şi China

Vedeta gimnasticii româneşti la Jocurile Olimpice de la Atena, Cătălina Ponor, nu crede că fetele noastre îşi pot apăra aurul pe echipe. Tripla campioană olimpică vede reprezentativele Statelor Unite şi ale Chinei superioare echipei noastre.

"Am urmărit calificările. Mi s-a părut că americancele şi chinezoaicele sunt favorite la aurul olimpic. Nu cred că ne putem bate cu ele pentru titlul olimpic. Şanse reale avem mai degrabă la locul trei. Dacă ne facem bine exerciţiile, putem obţine bronzul", ne-a spus Ponor.

Băieţii, greşeli pe bandă

Din păcate, situaţia stă mult mai prost la masculine, acolo unde băieţii antrenaţi de Dan Grecu s-au întrecut în erori. Greşelile au curs la sărituri, la bară fixă, dar mai ales la cal cu mânere, acolo unde, cu excepţia lui Răzvan Şelariu, toţi ceilalţi tricolori au avut greşeli capitale.

Onoarea băieţilor ar putea fi salvată de Marian Drăgulescu, care s-a arătat a fi în mare formă la sol şi sărituri. Aşadar, motive serioase de îngrijorare pentru un sport în care ne-am pus mari speranţe şi care la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice a adus aproape jumătate din medaliile României.

8 medalii a reuşit să obţină gimnastica românească la Jocurile Olimpice din 2004. Întreg sportul românesc a obţinut la Atena 19 medalii.

La băieţi, mizez pe Marian Drăgulescu. Mi-a plăcut mult şi cred că are şanse mari să ia medalii la sol şi la sărituri. Se vede că este într-o vizibilă revenire de formă.
Octavian Bellu, preşedintele ANS

Nu renunţăm aşa uşor! Lucrurile vor sta altfel în finală.
Marian Drăgulescu, gimnast

Ne vom lupta pentru a obţine un loc pe podium în finala pe echipe
Sandra Izbaşa, gimnastă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite