47 de ani de viaţă, 19 ani de la evadare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnastica şi fuga din ţară în era comunistă i-au schimbat viaţa Nadiei Comăneci. La 47 de ani, din care 19  ani trăiţi  în Statele Unite, zeiţa de la Montreal îşi trăieşte în continuare visul american. Fosta gimnastă îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

„Viaţa mea este o poveste prea extraordinară ca să fie adevărată”, mărturiseşte Nadia în presa americană. Zveltă, energică şi strălucitoare, ca acum 30 de ani, Nadia nu şi-a sărbătorit întotdeauna ziua alături de prieteni şi de vedete din lumea showbizului, aşa cum o face astăzi, în unul dintre cele mai mari oraşe de peste ocean, Los Angeles. 

Când era gimnastă, ziua sa de naştere consta în primirea unui tort din partea antrenorilor, iar colegele îi cântau „La mulţi ani”. „Asta se întâmpla în timpul mesei de prânz şi se făcea pentru toate fetele. Nu lipseau tortul, lumânările şi urările. Nu se compară cu ce este azi, însă era frumos şi atunci”, spune Nicolae Vieru, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică din acea vreme, care adaugă că în fiecare an o felicită pe Nadia de ziua ei.

O viaţă împlinită

Acum, fosta campioană  se declară mulţumită din toate punctele de vedere. Are împreună cu soţul său, fostul gimnast Bart Conner, câteva afaceri care le merg din plin, cum ar fi Bart Conner Gymnastics Academy sau Perfect 10 Production Company, participă la evenimentele mondene şi de caritate, iar pe plan personal viaţa i s-a împlinit în urmă cu doi ani, odată cu naşterea fiului lor, Paul Dylan.

În spatele medaliilor şi recordurilor, Nadia a strâns din dinţi şi a suferit în tăcere. „Nu mă plâng de nimic”, spune fosta campioană, care acceptă că tot ceea ce s-a întâmplat a făcut parte din sistemul de atunci şi poate din destinul său.

Rămân amintirile

Iar destinul a împins-o într-o noapte de sfârşit de noiembrie din 1989 să ia drumul altei lumi. O lume pe care o văzuse şi o plăcuse într-atât de mult încât îşi spusese cândva în gând că acolo îşi va întemeia familia.

Luna asta se împlinesc 19 ani de când Nadia a fugit în Statele Unite pentru a-şi împlini destinul. Însă evadarea sa din chingile comuniste face ca represaliile regimului de atunci să nu fie uitate nici astăzi de cei care au înconjurat-o. Dintre ei, Nicolae Vieru a fost primul care a fost luat la întrebări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite