UPDATE: Ana Porgras: “Am fost sigură de victorie la finalul exerciţiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Porgras a obţinut aurul la bârnă
Ana Porgras a obţinut aurul la bârnă

Ana Porgras, campioana mondială la bârnă, a declarat la sosirea pe aeroportul Otopeni că a fost sigură de medalia de aur imediat după ce a încheiat exerciţiul de pe puntea suspinelor.

„Mă aşteptam să sosească lumea la aeroport, dar sincer nu credeam că o să vină atât de multă lume. Mă bucur că am avut parte de susţinere şi pe parcursul competiţiei. Ştiam că am un exerciţiu bun, m-am gândit mult în timpul lui la munca pe care am depus-o şi am fost sigură că voi câştiga imediat ce am coborât de pe bârnă", a declarat Porgras.

VIDEO: Vezi aici exerciţiul Anei Porgras

Campioana mondială a dedicat medalia de aur antrenorilor şi familiei şi de asemenea i-a mulţumit coechipierei sale Sandra Izbaşa pentru sprijinul acordat de-a lungul competiţiei de la Rotterdam. „Sandra m-a ajutat mult şi îmi pare rău pentru ratarea ei", a mai spus Ana.

GALERIE FOTO: Sosirea gimnastelor de la Campionatul Mondial

Campioana mondială la bârnă a mai precizat, râzând, că primele cuvinte ale lui Octavian Bellu după cucerirea medaliei de aur au fost  "Se putea şi mai bine". "Am avut câteva ezitări şi câteva greşeli de ţinută pe care sper să le corectez prin cât mai multă muncă" a explicat Porgras spusele antrenorului român.

Mentalitate de învingătoare
Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin, a apreciat mentalitatea de învingătoare de care a dat dovadă Ana Porgras.

„A demonstrat că e cea mai bună la bârnă şi prin notele obţinute în calificări dar şi la individual compus, cele mai bune din concurs. Ştia că e cea mai bună şi a dat dovadă de o mentalitate de învingătoare. Este un exemplu pentru celelalte gimnaste şi va trebui ca în continuare să se lucreze mai mult şi pe partea asta", a declarat Bellu.

UPDATE

Aflat în public, când fetele au concurat, antrenorul a putut compara mai bine exerciţiile adversarelor. "Acum trebuie luat totul de la capăt. Lucrurile nu sunt rezolvate. Sunt multe probleme de pus la punct. Avem mult de muncă şi am observat şi o diferenţă mare de potenţial, financiar şi de resurse umane între noi şi celelate competitoare. Dar după 3 luni de pregătire, atât s-a putut face. Trebuie să fim mulţumiţi cu ce avem şi ceilalţi trebuie să înţeleagă că asta ne e valoarea", a mai spus Bellu, care o va încuraja pe Sandra să-şi continue visul de a participa la JO de la Londra din 2012, chiar dacă a terminat MOndialele de la Rotterdam în lacrimi. "Vârsta nu mai este un impediment. Este o prostie şi acest lucru ni s-a demonstrat chiar aici la Rotterdam. Două dintre campioanele mondiale au vârsta de 23, respectiv 24 de ani, plus alte multe care s-au calificat în finale. Deci totul ţine acum de muncă, putere şi ambiţie", a mai punctat antrenorul fetelor.

Diana Chelaru: "Când am văzut că Sandra a ratat, mi-am zis că trebuie să schimb ceva"

Vicecampioana mondială la sol, Diana Chelaru, a declarat la sosirea în ţară că finala nu a fost una foarte grea, iar podiumul ei a fost o mână divină. "Eu am considerat-o o competiţie normală. Nu a fost foarte greu. Ştiu că am fost aproape de aur, dar cred că aşa a vrut Dumnezeu. Eu ştiam ce am de făcut, ştiam că am un exerciţiu bun. Nu m-am uitat nici la tabelă, nici la celelate concurente. Când am văzut că a căzut Sandra, mi-am zis că eu trebuie să schimb ceva", a spus Diana.

VIDEO: Vezi interviul Anei acordat imediat după câştigarea medaliei de aur

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite