"Coco" vrea să devină cea mai tânără alpinistă care realizează circuitul Seven Summits

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 15 ani, "Coco", pe numele real Crina Popescu, vrea să devină cea mai tânără alpinistă care realizează circuitul Seven Summits, din care face parte şi Mount McKinley, din America de Nord, următoarea sa destinaţie.

Crina Popescu va pleca, sâmbătă, în expediţia "America de Nord - 2010", alături de tatăl ei Ovidiu Popescu. Vârful McKinley are 6.194 de metri şi este cel mai înalt din America de Nord, încadrându-se astfel în circuitul Seven Summits, care include cei mai înalţi mulţi de pe fiecare continent.

"Am început alpinismul de la 6 ani şi jumătate, când tata m-a luat pe vârful Omu şi am pornit de la bază, dorind să urc din ce în ce mai sus. De atunci fac acest lucru şi îmi place foare mult, la fel ca în prima zi. Acum principalul meu obiectiv este să închei Seven Summits şi Volcanic Seven Summits", a declarat Crina "Coco" Popescu.

CITEŞTE ŞI:

Puştoaică de 15 ani, pe cel mai înalt vârf din Oceania / FOTO

Crina Coco Popescu, nou record de precocitate la escaladarea vârfului Carstenz Pyramid


Până în prezent, Crina Popescu a escaladat vârfurile Elbrus (Europa), Kilimanjaro (Africa), Aconcagua (America de Sud) şi Carstensz Pyramid (Oceania). Circuitul mai include vârfurile Everest (Asia) şi Vinson Massif (Antarctica).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite