Crina "Coco" Popescu a urcat din nou pe muntele Kazbek

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recuperată după operaţia de apendicită suferită în primăvară, Crina "Coco" Popescu a între prins o ascensiune pe vârful Kazbek (5.047 m), al treilea ca înălţime din Georgia şi al optulea din Caucaz. Tânăra alpinistă din Braşov s-a antrenat astfel pentru viitoarea sa expediţie pe Everest.

În blog-ul ei, Crina Popescu scrie că deşi a mai fost în Georgia, i-a făcut o deosebită plăcere să revadă locurile minunate de acolo, precum şi pe oamenii pe care i-a cunoscut în urmă cu trei ani. "Am plecat pe 31 iulie din România şi seara am ajuns deja în Tbilisi. (...) Ziua de vârf a început la 3 noaptea, când ne-am adunat cu toţi în faţa staţiei meteo, în vântul puternic ce îţi sufla în ochi foarte mult praf. Toată lumea abia aştepta să plecăm, să vadă ce urmează după fiecare dâmb al morenei pe care mergeam. Aveam un ritm foarte bun şi organismul nimănui nu dădea încă semne de rău de altitudine. Fiind a treia din şir, vedeam în spate doar luminile frontalelor celorlalţi şi, în faţă, lumina frontalei mele - nimic altceva. Când a început să se lumineze, ne-am dat seama că vremea începea să se strice", scrie tânăra alpinistă.

Printre cei 15 români (din 19) care au atins vârful s-a numărat şi Alexandra Marcu, din Deva. Însoţită de tatăl ei, Dan Marcu, ea a devenit a doua alpinistă din ţara noastră, ca vârstă (13 ani şi 11 luni), care urcă pe Kazbek  - prima rămâne Crina "Coco" Popescu (13 ani şi 6 luni avea în 17 iulie 2008).

image

La întoarcerea spre ţară, grupul de alpinişti de la Clubul Montan Altitudine şi camarazii de drum ai acestora au făcut o vizită la Ambasada României din Tbilisi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite