Greva din Punta Arenas a întârziat ascensiunea Crinei Popescu pe Sidley

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei săptămâni după ce a urcat pe muntele Vinson (4.892 m), cel mai înalt din Antarctica, alpinista română Crina Coco Popescu nu a reuşit să-şi atingă al doilea obiectiv al ei în această expediţie pe Continentul Alb, şi anume ascensiunea pe Muntele Sidley (4.181 m), prin care ar deveni prima femeie din lume care încheie circuitul Sevens Volcanoes.

Întârzierea a avut o serie de cauze neprevăzute. La Punta Arenas, baza logistică a ALE, s-a declanşat o grevă, ceea ce a făcut imposibilă decolarea avionului Iluşin cu care urmau să fie aduse proviziile şi ceilalţi membri ai expediţiei pe Sidley. Apoi, când situaţia s-a rezolvat, unul dintre motoarele aeronavei a dat rateuri... Ceea ce a necesitat intervenţia unei echipe tehnice din Rusia. Şi astfel s-au pierdut încă şapte zile.

În cele două săptămâni petrecute în Union Glacier, baza de plecare, Crina Popescu şi-a petrecut timpul ieşind pe schiuri pentru a-şi menţine condiţia fizică. "Suntem optimişti deşi se apropie sfârşitul sezonului (n.r. în Antarctica acum este... vară, dacă se poate spune aşa - temperatura minimă este de -34 grade Celsius) şi nimic nu pare sigur pentru Sidley. O să încercăm să urcăm vârful cât mai repede. Problema este că nimeni nu ştie unde aterizăm şi ce este acolo. Au fost mai multe variante pentru echipa de vârf, însă acum lucrurile sunt clare. Alături de mine vor pleca Mario, Alex, reprezentantul ALE, Mike Sharp, şi Scott Woolams, un ghid american care vine să vadă ruta", a transmis românca de 16 ani din Antarctica. Prin intermediul pilotului avionului, ea i-a expediat câteva fotografii tatălui ei, care o aşteaptă în Chile.

Crina Coco Popescu va încerca la primăvară să urce pe Everest, o reuşită făcând ca ea să fie cea mai tânără femeie care încheie circuitul "Şapte munţi" - ascensiuni pe cele mai înalte vârfuri montane de pe fiecare continent.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite