JUDO Alina Dumitru e pentru a şaptea oară campioană europeană! Bronz pentru Căprioriu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Dumitru (48kg) a cucerit medalia de aur la CE de judo de la Istanbul.  Campioană continentală în 2010, Corina Căprioriu  a obţinut acum doar medalia de bronz la categoria 57 de kilograme.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Alina Dumitru: „Mi-a fost teamă că va ceda glezna”

18.45 Campioană europeană în 2010, Corina Căprioriu a obţinut bronzul la această ediţie după ce învins-o în finala mică în 2 minute şi 27 de secunde pe italianca Giulia Quintavalle, campioana olimpică din 2008.

18.00 Palmaresul Alinei Dumitru:

Campionatele Europene: 7 medalii de aur (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011), două de bronz (2002, 2009)

Campionatele Mondiale: 3 medalii de bronz (2005, 2007, 2010)

Jocurile Olimpice: 1 medalie de aur (2008) - este singurul judoka din România care a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice.

17.43 Emoţii pe podium pentru Alina Dumitru!

Alina Dumitru a primit medalia de aur şi cecul de 2.500 de euro care este acordat câştigătorilor din partea lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. În timpul intonării imnului României, Alina şi-a stăpânit cu greu lacrimile, iar înainte de poza de final, emoţionată, s-a dezechilibrat şi era să cadă de pe podium

17.20 ALINA DUMITRU E CAMPIOANĂ EUROPEANĂ PENTRU A ŞAPTEA OARĂ!!!!!!

Judoka din România s-a impus în finală în faţa unguroaicei Eva Csernoviczki printr-un yuko, dar a dominat lupta de la un capăt la celălalt. "A demonstrat forţă, a demonstrat calm, aşa cum este de fiecare dată atunci când se află sub presiune", au spus comentatorii canalului oficial al Federaţiei Internaţionale de Judo. După ce a reuşit punctul, Alina a rămas agresivă, iar pe finalul duelului a ştiut să-şi ţină în priză adversara pentru a "omorâ" timpul rămas, care se scurgea în favoarea ei. Este pentru a doua oară consecutiv când Alina o învinge pe Eva Csernoviczki într-o finală europeană.

15.39: ALINA DUMITRU E ÎN FINALĂ! Judoka din România a învins-o prin ippon, pe finalul luptei, pe franţuzoaica Laetitia Payet. Alina se va duela pentru al şaptelea titlu european din carieră cu Eva Csernoviczki din Ungaria care a trecut de Frederique Jossinet din Franţa.

15.13: La categoria 57 de kilograme semifinalele au început deja. Din păcate, Corina Căprioriu a pierdut în faţa Sabrinei Filzmoser şi va lupta pentru medaliile de bronz cu Giulia Quintavalle din Italia, campioana olimpică a categoriei. Căprioriu a pierdut la limita, printr-un yuko, după cele cinci minute ale timpului regulamentar.

15.08 Dan Fâşie s-a oprit în prima rundă a recalificărilor şi nu va avea şansa să lupte pentru medalii. Românul va încheia competiţia la categoria 66 de kilograme pe loculrile 7-8.

14.50 Dan Fâşie a ratat calificarea în semifinale la 66kg, după ce a pierdut greu, la un singur yuko, duelul cu britanicul Colin Oates. Fâşie are însă şansa de a ajunge să se bată pentru medaliile de bronz, dacă va trece de cele două runde de recalificări. În prima dintre ele îl va întâlni pe Musa Mogushkov din Rusia. 

14.30 Alina Dumitru se va confrunta în semifinale la 48kg cu Latitia Payet din Franţa, fostă campioană mondială a probei. Cealaltă semifinală se dispută între Eva Csernoviczki din Ungaria şi Frederique Jossinet din Franţa, două dintre cele mai valoroase judoka de pe continent la această categorie, alături de Alina Dumitru.

14.25 Corina Căprioriu, 24 de ani, va lupta în semifinale la 57kg cu austriaca Sabrina Filzmoser, cea pe care a învins-o în finala de la Europenele din 2010, care au avut loc la Viena. Filzmoser, 31 de ani, are în palmares un titlu european, în 2008 şi două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, la Cairo în 2005 şi la Tokyo în 2010. În cealaltă semifinală se vor duela Telma Monteiro (Portugalia) şi Kifayat Gasimova (Azerbaijan)

14.18 Dan Fâşie este sigur cel puţin de prezenţa în recalificări la categoria 66 kg, după ce s-a calificat în sferturile de finală. Fâşie a trecut prin waza-ari de spaniolul Sugoi Uriarte şi va lupta pentru un loc în semifinale cu învingătorul dintre Serghei Drebot (Ucraina) şi Colin Oates (Marea Britanie)

14.15 Alina Dumitru (48kg) şi Corina Căprioriu (57) de kilograme s-au calificat în semifinalele Campionatelor Europene!!! Alina Dumitru a avut o dispută dificilă cu rusoaica Ludmila Bogdanov, de care a trecut printr-un yuko, după cele cinci minute regulamentare. Căprioriu a avut o dispută mult mai uşoară cu Viola Waechter din Germania, pe care a învins-o prin ippon după numai 20 de secunde. 

13.50 Românii rămaşi în competiţie sunt Dan Fâşie, calificat în turul trei la 66kg, Alina Dumitru, calificată în turul trei la 48 de kilograme şi Corina Căprioru, calificată în turul trei la 57 de kilograme. Fetele, dacă înving, se califică în semifinale, iar dacă nu, merg în recalificări, în timp ce Fâşie mai trebuie să treacă un tur pentru a fi sigur cel puţin de recalificări.

13.40 Laszlo Szoke (66kg, învins de ucrainianul Sergiy Pliyev, turul trei), Andreea Cătună (52kg, învinsă de Ana Carrascosa, din Spania, turul 2) şi Carmen Bogdan (48kg, învinsă de Oiana Blanco, turul 2) au părăsit competiţia. Ei nu vor avea şansa să lupte nici în recalificări, acolo unde vor ajunge doar învinşii din sferturile de finală. 

Sistemul competiţional trimite în semifinale câştigătorii sferturilor de finală. Din semifinale, învingătorii joacă finala, în timp ce, pentru medaliile de bronz, învinşii din semifinale se duelează cu cei doi sportivi care s-au impus în urma recalificărilor. Se acordă două medalii de bronz.

13.19: Alina Dumitru a trecut în turul trei după victoria lejeră, prin ippon, în faţa ucrainiencei Maryna Chernia. Lupta nu a durat decât un minut. Alina o va întâlni pe Liudmila Bogdanova care a trecut de  Elena Moretti.

13.09 Dan Fâşie a trecut greu, prin yuko, de Sergiu Oleinic, în limitele categoriei 66 kilograme. Românul se va duela în runda a treia cu spaniolul Sugoi Uriarte.

image

12.52 Corina Căprioriu a avansat în turul al treilea la categoria 57 de kilograme. Campioana europeană s-a impus prin ippon în faţa israeliencei Ben Meleh Liraz, după 1 minut şi 30 de secunde din luptă.

12.28 Carmen Bogdan a trecut în turul doi la categoria 48 de kilograme după ce a eliminat-o prin ippon pe Roni Schwarz din Israel.

12.25 Evoluţie excelentă la categoria 66 de kilograme masculin, pentru românul Laszlo Szoke, care a ajuns în turul al treilea. Sportivul de la Liberty Oradea a trecut de Giorgi Shoshiashvili (Georgia) şi de Samir Dadashadze (Azerbaijan) şi va lupta cu ucrainianul Serghei Pliyev. Dan Fâşie a avansat şi el în turul doi, după ce a trecut de Michael Mayr şi îl va avea în faţă pe Sergiu Oleinic din Portugalia.

12.20 La categoria 52 de kilograme, Andreea Cătună a avansat în runda a doua, după ce a învins-o pe Anna Kharitonova din Rusia, iar Elena Ungureanu s-a oprit după prima dispută, cedând în faţa rusoaicei Ekaterina Buravtseva.

12.14 La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu (foto jos), campioana europeană en-titre, a trecut direct în runda a doua, în timp ce Andreea Chitu nu a reuşit să treacă de primul tur, fiind învinsă de Kifayat Gasimova din Azerbaijan.

image

12.00 Liudmila Bogdanova (Rusia), Elena Moretti (Italia), Arutiunyan Gayane (Armenia), Laetitia Payet (Franţa) şi Akkus Sumeye (Turcia), sunt sportivele care au avansat mai departe în duelurile disputate până acum la categoria 48 kg. Dacă Alina Dumitru va trece în turul doi de Cherniak, se va întâlni cu învingătoarea dintre Liudmila Bogdanova şi Elena Moretti. În curând va intra pe tatami Carmen Bogdan.

11.30 Etapele preliminare au început la ora 10.00. Alina Dumitru, cap de serie, nu a avut adversar în primul tur, iar în turul al doilea o va întâlni pe Maryna Cherniak din Ucraina. Cealaltă româncă de la această categorie, Carmen Bogdan se luptă în primul tur cu Roni Schwarcz din Israel.

Jossinet, eterna rivală a Alinei

Principala adversară în lupta pentru titlu a Alinei Dumitru este Frederique Jossinet din Franţa, cea cu care judoka din România a avut nenumărate dueluri. Dacă în 2009, la Mondiale, Jossinet i-a suflat medalia de bronz Alinei, anul trecut românca a învins-o pe franţuzoaică în preliminarii, în drumul către medalia de bronz mondială.

În competiţiile europene însă Alina Dumitru nu are adversar, şi a adunat în palmares şase titluri la Campionatele continentale, apropiindu-se de recordurile deţinute de gimnaştii Nadia Comăneci şi Marian Drăgulescu, care au nouă titluri europene.

Obiectivul delegaţiei României: două medalii

Obiectivul delegaţiei României la Campionatele Europene de Judo, care vor debuta joi la Istanbul, este de două medalii, una la feminin şi una la masculin, potrivit celor declarate de preşedintele Federaţiei de specialitate, Eduard Doandeş.

„Mă gândesc la o medalie de aur, în ceea ce priveşte Campionatele Europene. Eu sper ca şi în acest an să repetăm performanţa de anul trecut, când am fost pe primul între federaţiile din România în ceea ce priveşte numărul de medalii câştigate pe plan internaţional", a spus Doandeş.

Delegaţia ţării noastre va fi alcătuită din 14 sportivi, şase la feminin şi opt la masculin. Nu vor lipsi deţinătoarele titlurilor europene Alina Dumitru şi Corina Căprioru.

Pentru prima oară în istoria competiţiei sunt acceptaţi doi sportivi din aceeaşi ţară la o singură categorie.

Lotul feminin este alcătuit din: Alina Dumitru, campioana olimpică şi europeană en titre, Carmen Bogdan (ambele la categoria 48 kg), Andreea Cătuna, Monica Ungureanu (ambele la cat. 52 kg), Corina Căprioriu, campioana europeană en titre, şi Andreea Chiţu, campioana europeană U-23 (ambele la cat. 57 kg). Antrenori sunt Florin Bercean şi Simona Richter.

Lotul masculin, antrenat de Emil Morar şi Han Sang-Ho, este format din Laszlo Szoke, Dan Fâşie (ambii la cat. 66 kg), Adrian Merge, Costel Dănculea (ambii la cat. 73 kg), Daniel Brata, Alexandru Nedelcu (ambii la cat. 100 kg), Dănuţ Simionescu, Daniel Natea (cat. +100 kg).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite