EXCLUSIV Alina Dumitru: „Mi-a fost teamă că va ceda glezna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva momente după încheierea finalei Campionatului European de Judo la categoria 48 de kilograme, în care a cucerit titlul pentru a şaptea oară în carieră, Alina Dumitru a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul".

"Adevărul": Imediat după finală, dar şi la festivitatea de premiere ai arătat şapte degete către tribune, reprezentând titlurile europene. Ai de gând să te opreşti aici sau mai vrei?

Alina Dumitru: Aş mai vrea unul şi anul viitor, cine ar vrea să se oprească. Rămâne de văzut, până atunci am Campionatele Mondiale unde mi-aş dori enorm o medalie de aur pentru că este singurul titlu care îmi lipseşte din carieră.

Te-ai întâlnit din nou în finală cu Eva Csernoviczki, pe care ai învins-o şi anul trecut. A fost mai greu acum?

Da, a fost. Deja ne cunoaştem foarte bine şi cu fiecare meci totul devine mai dificil. Acum am dominat-o din punct de vedere tactic şi am reuşit să ţin de acel punct de penalizare pe care l-a primit.

Ai avut acea accidentare la gleznă, chiar înainte de a pleca. Cum te-ai simţit în finală?

Mi-a fost teamă toată ziua că glezna va ceda. Când am plecat spre europene nu puteam să merg ca lumea, şchiopătam, m-am accidentat chiar în ultima zi înainte de plecare. Dar doctorul mi-a prins foarte bine glezna în faşă şi a ţinut. Până la urmă totul a fost bine.

Cum ţi se pare această schimbare de regulament, care permite înscrierea a două sportive din aceeaşi ţară la aceeaşi categorie?

Într-un fel e bine pentru că astfel oferă posibilitatea şi altor sportive să participe la Campionate Europene sau Mondiale. Aşa cum este Carmen Bogdan la categoria mea, care altfel n-ar fi avut şansa să participe. Va fi însă greu la Mondiale, pentru că vom da peste două judoka din Japonia, două din China, iar concurenţa va fi mult mai mare ca până acum.

Citiţi şi:

JUDO Alina Dumitru e pentru a şaptea oară campioană europeană! Bronz pentru Căprioriu!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite